Promjene u Meklarenu - otišao sportski direktor!

Sportski direktor Meklarena u šampionatu Formule 1 Erik Bulijer podneo je ostavku na tu funkciju zbog slabih rezultata u ovoj sezoni.

Ostali sportovi 07.07.2018 | 08:30
Promjene u Meklarenu - otišao sportski direktor!
Direktor Meklarena Zek Braun prihvatio je ostavku Bulijera, a funkciju sportskog direktora bi do kraja sezone trebalo da obavlja Žil de Feran.

"Ono što naš bolid pokazuje ove sezone nije u skladu sa očekivanjima koja smo imali pre početka, posebno nije u skladu sa očekivanjima naših vernih navijača. To svakako nije greška stotina posvećenih radnika u Meklarenu. Razlog je sistemski i strukturalan i to zahteva velike promene. Današnje promene su samo prvi korak ka ispravljanju grešeka. Voleo bih da se u ime svih zahvalim Bulijeru na doprinosu Meklarenu i želim mu sve najbolje u budućnosti", rekao je Braun. 

Do ostavke Bulijera došlo je usled slabih rezultata Meklarena, koji je uoči početka šampionata prešao sa agregata Honde na Renoove. 

Šef operacija Simon Roberts ubuduće će nadgledati i proizvodnju i logistiku i inženjerski deo poslova, dok će Andrea Stela biti odgovorna za detalje vezane za trke, a De Feran će rukovoditi celim timom kako bi on bio efikasniji. 

Meklaren u poretku konstruktora u šampionatu Formule 1 zauzima šesto mesto sa 44 boda.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar