Спријечите знојење током љетњих мјесеци

Многи од нас дезодрансе против знојења употебљавају у јутарњим часовима, пре него што се обучемо и изађемо из куће. Ипак, једна докторка тврди да не би требало да га стављате на тело у ово време.

Здравље 04.07.2018 | 12:10
Спријечите знојење током љетњих мјесеци
Докторка Давн Харпер тврди да вечна људи користи дезодоранс на лош начин, односно да никада не би требало да аплицирамо у јутарњим часовима већ увече.

Како каже, када га аплицирате током ноћи ви заправо дајете дезодорансу времена да се осуши испод пазуха – што је круцијално за његову ефективност.

"Аплицирањем увече, пре него што одете на спавање, дозволићете му да се у потпуности осуши. Оставите га током ноћи и оперит остатак дезодоранса ујутру сапуном и водом", казала је Харперова за британски "Сан".

Докторка каже да је важно да дезодоранс прскате на суву кожу и уверите се да је тотално сув пазух пре облачења. Можете користити чак и фен, саветује.

А најбитније, према њеном мишљењу, је да се уверите да је ваш дезодоранс заправо антиперспирант.

"Многи спрејови су дизајнирани да миришу лепо, а заправо нису дизајнирани да спрече знојење", закључује.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Еаст

06.07.2018 13:34

Није ми јасно засто инсистирате на употреби дезодоранса и антипеспираната.Знојење је позељно за свако бице. Зној је саставни дио природног система терморегулације , односно , помазе да се не догоди топлотни удар. Антипеспиранти блокирају знојење а дезодоранс прикрива неугодан мирис који се ствара најцесце због погресне примјене дезодоранса-антипеспиранта. Пријатељи љекари , који нису мотивисани од стране модних куца које лансирају производе као сто је дезодоранс-антипеспирант да промовису управо овај , по здравље погресан нацин рејесавања проблем ( за њих је јако профитабилан без сумње) , препоруцују да се покуса проблем ријесити тако сто це се ријесити поремецена бактериокултура и микокултура у области пазуха и препона , односно цијелог тијела. Ти пријатељи љекари савјетују употребу природних етерицних уља за рјесавање тог проблема или , најједноставније , аплицирање благог раствора јабуковог сирцета са водом у пазусној и препонској зони, како би се превенирало стварање непозељних гљивица и бактерија које утицу на стварање неугодног мириса. Свакако , мало зноја је нормално и несто сто је свакако природно , и тога се не треба стидјети, ал не треба претјеривати у том опустању.Хигијена је свакако најбитнија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амела

07.07.2018 18:09

Да се возис цесце у јавном пријевозу, било би ти јасније.

Name

Саша

07.07.2018 21:26

Кад је велика влага, било љето или зима, ја се ненормално знојим.Прије 10-ак година, пред велики снијег, толико сам се презнојио да сам морао отићи љекару,који ме је упутио у лабораторију чији су налази, Богу хвала, били О.К.Престао сам се знојити кад је пало 70 цм снијега.

Name

Цхристиан Сwеден

07.07.2018 23:01

Треба га свезат за кеца на 40 Ц у Бањалуци да сједи цијели дан, да видимо како реагује на мало зноја. Сигуран сам да би и оцелавио и трепавице му опале од смрада.,