Три најгоре врсте доручка

Доручак би требало да буде ваш најздравији оброк, те би требало да осмислите јело које ће вам пружити довољно хранљивих материја, витамина и минерала који ће окрепити ваше тело и дати вам енергију. Управо због тога решили смо да вам откријемо три најгоре врсте доручка које би требало да избегавате.

Здравље 04.07.2018 | 12:15
Три најгоре врсте доручка
1. Воћни напици

Иако вас се може учинити да воћни смути и јогурт идеалан оброк за почетак дана истина је мало другачија. Баш попут сокова, куповни јогурти и смути напици углавном садрже огромну дозу шећера, као и адитива. Тачно је да ће вас освежити и дати тренутно енергију, али ће вам је брзо и одузети.

Уместо јогурта и смутија саветујемо да изаберете сирово воће које можете јести заједно са житарицама. Ово је одличан избор јела и за особе које су на дијететском режиму исхране јер ћете снабдети свој организам биљним влакнима.

2. Пецива

Пециво је уобичајан избор за доручак. И колико год нам се чинило као једноставно решење које ће нас заситити на почетку дана, имајте у виду да није најздравије. Наиме, већина пекарских производа садрже огромну количину адитива, соли и шећера. Осим тога, она су веома сиромашна нутритивним вредностима које су важне за нормално функционисање организма.

Ако волите пециво, онда је најбоље да га замените оним које је направљено од целовитих житарица.

3. "Зидарски" доручак

Масна, тешка и калорична храна никако није на списку најздравијих доручака, те саветујемо да што пре из исхране избаците јаја са сланином, бели хлеб или саламе у сендвичу.

Зидарски доручак могу само себи да дозволе људи који раде тешке физичке послове, јер ће код других велике количине масти завршити у облику масног ткива. Осим тога, ваш организам неће добити потребне витамине и минерале.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар