Скандал на Ноу Кампу!

Абидал добио јетру са црног тржишта, а не од брата?! Купац је по свему судећи био тадашњи председник Барселоне Сандро Росел који је тренутно иза решетака због оптужбе за прање новца.

Фудбал 06.07.2018 | 08:00
Скандал на Ноу Кампу!
Некадашњи председник Барселоне Сандро Росел налази се у озбиљним проблемима, а тренутно је и у притвору због опширне афере у веези с корупцијом коју је укључена репрезентација Бразила и то око набавке опреме за Селесао. У питању је популарно прање новца, да поједноставимо.

И док је трајала истрага око тог проблема, шпанска полиција је наишла на још један траг, али потпуно другог "прекршаја" прегледајући му телефон. Откривено је наиме, али још не и доказано да је Росел учествовао у нелегалној трговини људским органимна, пошто је набавио јетру Ерику Абидалу на црном тржишту!

Да подсетимо, некадашњи француски репрезентативац, а сада спортски директор у Барси, је 2011. оболео од рака јетре док је наступао за Блауграну. Живот му је спашен трансплантацијом, а објављено је да је донор био његов брат, што је по свему судећи велика лаж. Операција је била успешна, тако да је Абидал чак наставио једно време да се бави фудбалом пре него што је окачио копачке о клин пре четири године.

Ако се докаже да је ово истина Росел и Абидал ће се наћи у озбиљним проблемима јер мало који судија може да им опрости нелегалну трговину људским органима. Један живот је спасен, Абидалов, али је други, непознати вероватно упропаштен пошто трговци људским органима не бирају средства да дођу до истих.

Абидал је, иначе, недавно постављен за спортског директора Барселоне уместо Роберта Фернандеза.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар