Skandal na Nou Kampu!

Abidal dobio jetru sa crnog tržišta, a ne od brata?! Kupac je po svemu sudeći bio tadašnji predsednik Barselone Sandro Rosel koji je trenutno iza rešetaka zbog optužbe za pranje novca.

Fudbal 06.07.2018 | 08:00
Skandal na Nou Kampu!
Nekadašnji predsednik Barselone Sandro Rosel nalazi se u ozbiljnim problemima, a trenutno je i u pritvoru zbog opširne afere u veezi s korupcijom koju je uključena reprezentacija Brazila i to oko nabavke opreme za Selesao. U pitanju je popularno pranje novca, da pojednostavimo.

I dok je trajala istraga oko tog problema, španska policija je naišla na još jedan trag, ali potpuno drugog "prekršaja" pregledajući mu telefon. Otkriveno je naime, ali još ne i dokazano da je Rosel učestvovao u nelegalnoj trgovini ljudskim organimna, pošto je nabavio jetru Eriku Abidalu na crnom tržištu!

Da podsetimo, nekadašnji francuski reprezentativac, a sada sportski direktor u Barsi, je 2011. oboleo od raka jetre dok je nastupao za Blaugranu. Život mu je spašen transplantacijom, a objavljeno je da je donor bio njegov brat, što je po svemu sudeći velika laž. Operacija je bila uspešna, tako da je Abidal čak nastavio jedno vreme da se bavi fudbalom pre nego što je okačio kopačke o klin pre četiri godine.

Ako se dokaže da je ovo istina Rosel i Abidal će se naći u ozbiljnim problemima jer malo koji sudija može da im oprosti nelegalnu trgovinu ljudskim organima. Jedan život je spasen, Abidalov, ali je drugi, nepoznati verovatno upropašten pošto trgovci ljudskim organima ne biraju sredstva da dođu do istih.

Abidal je, inače, nedavno postavljen za sportskog direktora Barselone umesto Roberta Fernandeza.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar