Златан је ново злато Партизана!

Партизан обавестио тренера Телеоптика да је Златан Шеховић од сада под командом Мирослава Ђукића. Следи потпис на први професионални уговор.  Највећи профит Партизанових припрема: Шеховић добија профи уговор! Леви бек пристигао из Телеоптика за кратко време показао Мирославу Ђукићу да заслужује место у првих 11.

Фудбал 05.07.2018 | 22:40
Златан је ново злато Партизана!
Млади дефанзивац Партизана после припрема у Словенији потписује професионални уговор са црно-белима.

Партизан је у Златану Шеховићу дефинитивно добио левог бека за будућност, али и играча који је крупним корацима, са непуних осамнаесте година, храбро кренуо ка великој сцени и нестрпљиво чека да ступи на њу, можда већ 12. јула у првом мечу квалификација за Лигу Европе против Рудара у Никшићу.

Апслолутно заслужено!

Као "дете Партизана" и фудбалер који се током прошле сезоне "скидао" за први тим Телеоптика, где се истакао одличном дефанзивом, продорима и асистенцијама уз десну аут линију, добио је позив од тренера црно-белих Мирослава Ђукића да са првотимцима "парног ваљка" одради целе припреме.

Шансу која му се указала зграбио је са обе руке и током тест утакмица за време двонедељног боравка "парног ваљка" у Словенији, наметнуо се као прво Ђукићево решење на десном боку одбране.

Шеховић је пут Птуја кренуо као стипендиста Партизана, али ће такав статус још врло кратко потрајати, јер су челници црно-белих на препоруку струке добили "зелено светло" да са младим фудбалером потпишу први професионални уговор. Што ће се догодити за који дан...

Златан Шеховић ће 8. августа напунити 18. година.

"Не само да је добро бранио, већ се и квалитетно убацивао напред и центрирао. То је нама веома битно. Показао је велики квалитет, да може, велику жељу и енергију и ми смо му само отворили пут и остаје нам да га подржимо", рекао је Ђукић за Шеховића по завршетку припрема у Словенији. 

Две стране би потписе требало да ставе на трогодишњи уговор.

Сваки пут у центру пажње су странци, потом новајлије из домаћих клубова, а тек онда – често неправедно запостављена – деца Партизана. Тако је било и овог лета, кад су очи јавности упрте у Рикарда Гомеша, Габријела Енакеа, Марка Валијентеа, причало се пуним устима и у Немањи Николићу, међутим, како сад ствари стоје, најевећи добитник припремног периода је – Златан Шеховић.

Млади дефанзивац, прекоманодван из Телеоптика у први тим, не само да је оправдао очекивања спортског сектора, него је потукао конкуренцију и са непуних 18 година изборио се за пројектовано место стартера на примијери нове сезоне, 12. јула у Никшићу против Рудара из Пљеваља. Шеховић је, уверавају сведоци боравка у Птују, био толико убедљив током двонедељног боравка у Словенији да је убедио Мирослава Ђукића да га стави у првих 11 у генералној проби против украјинске Зарје, а како се може чути играће и на почетку квалификација за Лигу Европе.

Још важније, Шеховић је толико снажан утисак оставио на стурку и руководиоце да ће добити и професионални уговор, потврђено је МОЗЗАРТ Спорту у Партизану. Он је досад за клуб из Хумске 1 био везан стипендијским уговором, али ће прећи на виши ниво и тиме шпотврдити да у „Земунелу“ и даље ничу таленти као печурке.

Један од разлога због којих се Златко Шеховић наметнуо огледа се у чињеници да има способност великог броја понављања, да игра „високо“, одликује га врло добар центаршут, а све карактеристике стекао је током школовања у млађим категоријама Партизана. Тамо га је седам година тренирао Милан Ристић, у последњих годину и по дана „ишлифовао“ и у дресу Телеоптика, форсирајући да га буде бек офанзивних карактеристика и на тај начин спремио га за први тим. Сведоци уверавају да се Ристићев печет и те како се могао приметити током Партизановог боравка у Словенији, где се Шеховић како на тест утакмицама, тако и на тренинзима наметно као логично решење за стил игре какав би Парни ваљак требало да гаји, посебно у домаћим такмичењима.

У Хумској су, наравно, сагласни: за Еворпу би требало да поради и на дефанзивним сегментима. Но, тек ће 8. августа постати пунолетан.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар