Zlatan je novo zlato Partizana!

Partizan obavestio trenera Teleoptika da je Zlatan Šehović od sada pod komandom Miroslava Đukića. Sledi potpis na prvi profesionalni ugovor.  Najveći profit Partizanovih priprema: Šehović dobija profi ugovor! Levi bek pristigao iz Teleoptika za kratko vreme pokazao Miroslavu Đukiću da zaslužuje mesto u prvih 11.

Fudbal 05.07.2018 | 22:40
Zlatan je novo zlato Partizana!
Mladi defanzivac Partizana posle priprema u Sloveniji potpisuje profesionalni ugovor sa crno-belima.

Partizan je u Zlatanu Šehoviću definitivno dobio levog beka za budućnost, ali i igrača koji je krupnim koracima, sa nepunih osamnaeste godina, hrabro krenuo ka velikoj sceni i nestrpljivo čeka da stupi na nju, možda već 12. jula u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rudara u Nikšiću.

Apslolutno zasluženo!

Kao "dete Partizana" i fudbaler koji se tokom prošle sezone "skidao" za prvi tim Teleoptika, gde se istakao odličnom defanzivom, prodorima i asistencijama uz desnu aut liniju, dobio je poziv od trenera crno-belih Miroslava Đukića da sa prvotimcima "parnog valjka" odradi cele pripreme.

Šansu koja mu se ukazala zgrabio je sa obe ruke i tokom test utakmica za vreme dvonedeljnog boravka "parnog valjka" u Sloveniji, nametnuo se kao prvo Đukićevo rešenje na desnom boku odbrane.

Šehović je put Ptuja krenuo kao stipendista Partizana, ali će takav status još vrlo kratko potrajati, jer su čelnici crno-belih na preporuku struke dobili "zeleno svetlo" da sa mladim fudbalerom potpišu prvi profesionalni ugovor. Što će se dogoditi za koji dan...

Zlatan Šehović će 8. avgusta napuniti 18. godina.

"Ne samo da je dobro branio, već se i kvalitetno ubacivao napred i centrirao. To je nama veoma bitno. Pokazao je veliki kvalitet, da može, veliku želju i energiju i mi smo mu samo otvorili put i ostaje nam da ga podržimo", rekao je Đukić za Šehovića po završetku priprema u Sloveniji. 

Dve strane bi potpise trebalo da stave na trogodišnji ugovor.

Svaki put u centru pažnje su stranci, potom novajlije iz domaćih klubova, a tek onda – često nepravedno zapostavljena – deca Partizana. Tako je bilo i ovog leta, kad su oči javnosti uprte u Rikarda Gomeša, Gabrijela Enakea, Marka Valijentea, pričalo se punim ustima i u Nemanji Nikoliću, međutim, kako sad stvari stoje, najeveći dobitnik pripremnog perioda je – Zlatan Šehović.

Mladi defanzivac, prekomanodvan iz Teleoptika u prvi tim, ne samo da je opravdao očekivanja sportskog sektora, nego je potukao konkurenciju i sa nepunih 18 godina izborio se za projektovano mesto startera na primijeri nove sezone, 12. jula u Nikšiću protiv Rudara iz Pljevalja. Šehović je, uveravaju svedoci boravka u Ptuju, bio toliko ubedljiv tokom dvonedeljnog boravka u Sloveniji da je ubedio Miroslava Đukića da ga stavi u prvih 11 u generalnoj probi protiv ukrajinske Zarje, a kako se može čuti igraće i na početku kvalifikacija za Ligu Evrope.

Još važnije, Šehović je toliko snažan utisak ostavio na sturku i rukovodioce da će dobiti i profesionalni ugovor, potvrđeno je MOZZART Sportu u Partizanu. On je dosad za klub iz Humske 1 bio vezan stipendijskim ugovorom, ali će preći na viši nivo i time špotvrditi da u „Zemunelu“ i dalje niču talenti kao pečurke.

Jedan od razloga zbog kojih se Zlatko Šehović nametnuo ogleda se u činjenici da ima sposobnost velikog broja ponavljanja, da igra „visoko“, odlikuje ga vrlo dobar centaršut, a sve karakteristike stekao je tokom školovanja u mlađim kategorijama Partizana. Tamo ga je sedam godina trenirao Milan Ristić, u poslednjih godinu i po dana „išlifovao“ i u dresu Teleoptika, forsirajući da ga bude bek ofanzivnih karakteristika i na taj način spremio ga za prvi tim. Svedoci uveravaju da se Ristićev pečet i te kako se mogao primetiti tokom Partizanovog boravka u Sloveniji, gde se Šehović kako na test utakmicama, tako i na treninzima nametno kao logično rešenje za stil igre kakav bi Parni valjak trebalo da gaji, posebno u domaćim takmičenjima.

U Humskoj su, naravno, saglasni: za Evorpu bi trebalo da poradi i na defanzivnim segmentima. No, tek će 8. avgusta postati punoletan.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar