Цијелу каријеру је провела по болницама, а сад...

Победила Шарапову! Виталија Дијаченко је у великој конкуренцији у уторак била једна од јунакиња првог кола Вимблдона.

Тенис 04.07.2018 | 13:30
Цијелу каријеру је провела по болницама, а сад...
Она као 132. играчица планете победила 22. Марију Шарапову, ГС шампионку и сународницу из Русије са 2-1 после преокрета 6:7 (3), 7:6 (3), 6:4.

Претходни пут кад је била на великој сцени, освојила је само пет од 37 поена против Серене Вилијамс, која јој је идол, а последња победа на WТА турнирима је из 2015. године и Бакуа. Током читаве каријере мучиле су је повреде, леђа, Ахилова тетива...

"Последни пут сам активно играла априла 2017, пре годину дана. Пре годину дана у ово време нисам играла тенис. Почела сам у августу, септембру и онда је уследио нови проблем са леђима. Мислим да ћу о томе написати књигу кад завршим са каријером како би сви схватили шта сам прошла", рекла је Дијаченко после победе над Шараповом. 

Истиче да бар у уторак није била повређена, те да је могла да одигра меч. 

"Имала сам неких проблема на почетку са ногом, али је било добро осетити се здравом довољно да одиграм и завршим меч. Зато сам коначно могла да играм своју игру", каже 27-годишња девојка из Сочија. 

Стални проблеми са повредама навели су је да посумња чак и у то да рећи за себе да је тенисерка. 

"Данас, док сам лежала на магнетној резонанци, дан после провере колена, схватила сам да не могу себе да зовем тенисерком... јер сам целу своју каријеру провела у болницама", написала је 2013. године на Твитеру. 

Ако тада и није могла, сада када је уписала победу над некада најбољом играчицом планете, може с пуним правом да се назове тенисерком.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар