Cijelu karijeru je provela po bolnicama, a sad...

Pobedila Šarapovu! Vitalija Dijačenko je u velikoj konkurenciji u utorak bila jedna od junakinja prvog kola Vimbldona.

Tenis 04.07.2018 | 13:30
Cijelu karijeru je provela po bolnicama, a sad...
Ona kao 132. igračica planete pobedila 22. Mariju Šarapovu, GS šampionku i sunarodnicu iz Rusije sa 2-1 posle preokreta 6:7 (3), 7:6 (3), 6:4.

Prethodni put kad je bila na velikoj sceni, osvojila je samo pet od 37 poena protiv Serene Vilijams, koja joj je idol, a poslednja pobeda na WTA turnirima je iz 2015. godine i Bakua. Tokom čitave karijere mučile su je povrede, leđa, Ahilova tetiva...

"Posledni put sam aktivno igrala aprila 2017, pre godinu dana. Pre godinu dana u ovo vreme nisam igrala tenis. Počela sam u avgustu, septembru i onda je usledio novi problem sa leđima. Mislim da ću o tome napisati knjigu kad završim sa karijerom kako bi svi shvatili šta sam prošla", rekla je Dijačenko posle pobede nad Šarapovom. 

Ističe da bar u utorak nije bila povređena, te da je mogla da odigra meč. 

"Imala sam nekih problema na početku sa nogom, ali je bilo dobro osetiti se zdravom dovoljno da odigram i završim meč. Zato sam konačno mogla da igram svoju igru", kaže 27-godišnja devojka iz Sočija. 

Stalni problemi sa povredama naveli su je da posumnja čak i u to da reći za sebe da je teniserka. 

"Danas, dok sam ležala na magnetnoj rezonanci, dan posle provere kolena, shvatila sam da ne mogu sebe da zovem teniserkom... jer sam celu svoju karijeru provela u bolnicama", napisala je 2013. godine na Tviteru. 

Ako tada i nije mogla, sada kada je upisala pobedu nad nekada najboljom igračicom planete, može s punim pravom da se nazove teniserkom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar