ЛН - Србија на Ф6: Дошли по медаљу!

Одбојкаш Србије Александар Околић уверен да његов тим може да оствари добар резултат на завршном турниру Лиге нација у Лилу.

Остали спортови 04.07.2018 | 15:45
ЛН - Србија на Ф6: Дошли по медаљу!
Одбојкаши Србије у Лилу се припремају за почетак такмичења на завршном турниру Лиге нација.

Изабраници селектора Николе Грбића такмиче се у групи А, заједно са селекцијама домаћина, Француском, и Бразилом.

Завршна смотра стартује данас, Србија је слободна и први меч очекује је у четвртак против Бразила од 20.45 часова.

Александар Околић, репрезентативац Србије, истиче да се екипа уиграва пред старт финалног турнира и очекује да ће се борити за медаљу.

"Дошли смо да освојимо злато, да поновимо оно што смо урадили 2016. када смо освојили Светску лигу. Било је тешко прва три викенда, очекивали смо да ће бити лакше. Било је непријатних тренутака, састананака и разговора и доводило се у питање да ли ћемо уопште проћи на завршни турнир, али успели смо. Добро смо тренирали, сваки од играча фокусиран је да исправи елемент који му недостаје или му мањка. Сигуран сам да ћемо се борити за медаљу", изјавио је блокер репрезентације Србије.

Околић је навео да је селектор направио одличну ствар што је током пет викенда ове сезоне у Лиги нација шансу указао свим играчима и додао да Србија неће имати проблем што ће се мечеви играти на фудбалском стадиону.

"Имамо већ искуство играња на стадиону, али ће тренинзи уочи првог меча бити добра прилика да се уведемо у тај амбијент, да осетимо ту ширину терена. На старту нас очекује озбиљна и тешка утакмица са Бразилом, али циљ нам је да освојимо медаљу", навео је Околић.

Србију после дуела са Бразилом у петак очекује и меч са Французима, такође, од 20.45 часова.

У групи Б наступају Русија, САД и Пољска, а пласман у полуфинале избориће по две најбоље селекције из обе групе.

Полуфинални мечеви су у суботу, а финале је у недељу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар