LN - Srbija na F6: Došli po medalju!

Odbojkaš Srbije Aleksandar Okolić uveren da njegov tim može da ostvari dobar rezultat na završnom turniru Lige nacija u Lilu.

Ostali sportovi 04.07.2018 | 15:45
LN - Srbija na F6: Došli po medalju!
Odbojkaši Srbije u Lilu se pripremaju za početak takmičenja na završnom turniru Lige nacija.

Izabranici selektora Nikole Grbića takmiče se u grupi A, zajedno sa selekcijama domaćina, Francuskom, i Brazilom.

Završna smotra startuje danas, Srbija je slobodna i prvi meč očekuje je u četvrtak protiv Brazila od 20.45 časova.

Aleksandar Okolić, reprezentativac Srbije, ističe da se ekipa uigrava pred start finalnog turnira i očekuje da će se boriti za medalju.

"Došli smo da osvojimo zlato, da ponovimo ono što smo uradili 2016. kada smo osvojili Svetsku ligu. Bilo je teško prva tri vikenda, očekivali smo da će biti lakše. Bilo je neprijatnih trenutaka, sastananaka i razgovora i dovodilo se u pitanje da li ćemo uopšte proći na završni turnir, ali uspeli smo. Dobro smo trenirali, svaki od igrača fokusiran je da ispravi element koji mu nedostaje ili mu manjka. Siguran sam da ćemo se boriti za medalju", izjavio je bloker reprezentacije Srbije.

Okolić je naveo da je selektor napravio odličnu stvar što je tokom pet vikenda ove sezone u Ligi nacija šansu ukazao svim igračima i dodao da Srbija neće imati problem što će se mečevi igrati na fudbalskom stadionu.

"Imamo već iskustvo igranja na stadionu, ali će treninzi uoči prvog meča biti dobra prilika da se uvedemo u taj ambijent, da osetimo tu širinu terena. Na startu nas očekuje ozbiljna i teška utakmica sa Brazilom, ali cilj nam je da osvojimo medalju", naveo je Okolić.

Srbiju posle duela sa Brazilom u petak očekuje i meč sa Francuzima, takođe, od 20.45 časova.

U grupi B nastupaju Rusija, SAD i Poljska, a plasman u polufinale izboriće po dve najbolje selekcije iz obe grupe.

Polufinalni mečevi su u subotu, a finale je u nedelju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar