WБ, 3. дан - најава: Легенде на Централном терену...

Највећи тениски турнир данас ће бити посебно интересантан јер нас очекују мечеви другог кола Серене Вилијамс и Роџера Федерера. Крећу дублови, а међу њима и две српско-босанске комбинације. . .

Тенис 04.07.2018 | 11:00
WБ, 3. дан - најава: Легенде на Централном терену...
Полако се захуктава 132. издање Вимблдона које лагано излази из дубоке сенке Светског фудбалског првенства у Русији. Тамо смо синоћ добили и последњи пар четвртфинала, што значи да је до краја планетарног првенства остало да се одигра још само девет утакмица. А само за данас у Вимблдону је заказано 32 сингл сусрета! Јасно је да је палета избора широка, од сигуризза до јурења изненађења. Па да кренемо...

Наравно, највише нас интересују мечеви који ће се играти на Централном терен где ће ће наступати живе легенде највећег турнира на свету и белог спорта уопште, седмострука шампионка Серена Вилијамс и осмоструки победник Роџер Федерер.

Дан на Централном терену од 14 часова по средњеевропском времену отварају две изузетне тенисерке, Викторија Азаренка и Каролина Плишкова. Биће ово њихово пето одмеравања, а резултат 2-2 најбоље говори колико је тешко одредити фавориткињу. Никада до сада нису играле на трави, али слаби наступи Чехиње у Лондону, где јој је и даље највећи успех друго коло до којег је стигла на последњих пет издања Вимблдона, иако дефинитивно има игру за ову подлогу, говоре да треба погледати на другу страну. Овде можемо очекивати напет, дужи меч.

Дан на Централном терену затвара мама Серена која полако тражи повратак у форми након што је крајем прошле године родила ћерку. До сада није имала много успеха, али се у Лондону осећа као код куће на Флориди, па од ње и у оваквом стању треба очекивати да продре дубоко. А друга станица на том путу је мало позната Бугарка Викторија Томова, тренутно 135. на свету која са својих 168 цм нема шта да ради против једне од физички најјачих, ако не и најјаче тенисерке. Биће ово брзо и сурово.

Други меч на главном терену тениског комплекса у Ол Ингланд клубу, који би требало да почне око 16 часова игра Федерер. Браниоцу титуле и највећем фавориту Лукас Лацко не би требало да представља никакав проблем. Швајцварац је играо против Словака до сада два пута, на Ролан Гаросу и Аустралијан опену и оба пута је био више него убедљив. Паметноме доста.

За крај смо издвојили још један мушки сингл где гађамо сет вишка или тајбрејк, а то је дуел Кевина Андерсона и Андреаса Сепија. Осми носилац, Андерсон је фаворит, али Италијан није лак залогај, нарочито када га крене сервис, а нарочито на овој подлози. Зато верујемо у његов јак отпор, али и победу фаворизованог Јужноафриканца.

За крај да напоменемо да су данас почели и обрачуни дублова, те се на терен у Лондону враћа и Душан Лајовић којег је у првом колу сингла савладао баш Федерер. Наш ас игра у пару са Мирзом Башићем, а противници су им Фабрис Мартен и Пурав Раџа. Данас игра још једна српско-босанска комбинација коју чине Илија Бозољац и Дамир Џумхур, а њима двојици ће се супроставити Кен и Нил Скупски.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар