WB, 3. dan - najava: Legende na Centralnom terenu...

Najveći teniski turnir danas će biti posebno interesantan jer nas očekuju mečevi drugog kola Serene Vilijams i Rodžera Federera. Kreću dublovi, a među njima i dve srpsko-bosanske kombinacije. . .

Tenis 04.07.2018 | 11:00
WB, 3. dan - najava: Legende na Centralnom terenu...
Polako se zahuktava 132. izdanje Vimbldona koje lagano izlazi iz duboke senke Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji. Tamo smo sinoć dobili i poslednji par četvrtfinala, što znači da je do kraja planetarnog prvenstva ostalo da se odigra još samo devet utakmica. A samo za danas u Vimbldonu je zakazano 32 singl susreta! Jasno je da je paleta izbora široka, od sigurizza do jurenja iznenađenja. Pa da krenemo...

Naravno, najviše nas interesuju mečevi koji će se igrati na Centralnom teren gde će će nastupati žive legende najvećeg turnira na svetu i belog sporta uopšte, sedmostruka šampionka Serena Vilijams i osmostruki pobednik Rodžer Federer.

Dan na Centralnom terenu od 14 časova po srednjeevropskom vremenu otvaraju dve izuzetne teniserke, Viktorija Azarenka i Karolina Pliškova. Biće ovo njihovo peto odmeravanja, a rezultat 2-2 najbolje govori koliko je teško odrediti favoritkinju. Nikada do sada nisu igrale na travi, ali slabi nastupi Čehinje u Londonu, gde joj je i dalje najveći uspeh drugo kolo do kojeg je stigla na poslednjih pet izdanja Vimbldona, iako definitivno ima igru za ovu podlogu, govore da treba pogledati na drugu stranu. Ovde možemo očekivati napet, duži meč.

Dan na Centralnom terenu zatvara mama Serena koja polako traži povratak u formi nakon što je krajem prošle godine rodila ćerku. Do sada nije imala mnogo uspeha, ali se u Londonu oseća kao kod kuće na Floridi, pa od nje i u ovakvom stanju treba očekivati da prodre duboko. A druga stanica na tom putu je malo poznata Bugarka Viktorija Tomova, trenutno 135. na svetu koja sa svojih 168 cm nema šta da radi protiv jedne od fizički najjačih, ako ne i najjače teniserke. Biće ovo brzo i surovo.

Drugi meč na glavnom terenu teniskog kompleksa u Ol Ingland klubu, koji bi trebalo da počne oko 16 časova igra Federer. Braniocu titule i najvećem favoritu Lukas Lacko ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Švajcvarac je igrao protiv Slovaka do sada dva puta, na Rolan Garosu i Australijan openu i oba puta je bio više nego ubedljiv. Pametnome dosta.

Za kraj smo izdvojili još jedan muški singl gde gađamo set viška ili tajbrejk, a to je duel Kevina Andersona i Andreasa Sepija. Osmi nosilac, Anderson je favorit, ali Italijan nije lak zalogaj, naročito kada ga krene servis, a naročito na ovoj podlozi. Zato verujemo u njegov jak otpor, ali i pobedu favorizovanog Južnoafrikanca.

Za kraj da napomenemo da su danas počeli i obračuni dublova, te se na teren u Londonu vraća i Dušan Lajović kojeg je u prvom kolu singla savladao baš Federer. Naš as igra u paru sa Mirzom Bašićem, a protivnici su im Fabris Marten i Purav Radža. Danas igra još jedna srpsko-bosanska kombinacija koju čine Ilija Bozoljac i Damir Džumhur, a njima dvojici će se suprostaviti Ken i Nil Skupski.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar