Хари Кејн: Показали смо ко смо!

Први стрелац Мундијала подвлачи карактер екипе.  Кејн после скидања "клетве": Велико олакшање. . .  Нападач Енглеске Хари Кејн рекао је да је после победе над Колумбијом у пенал серији његова репрезентација показала да навијачи могу да јој верују пред наредне утакмице.

Фудбал 04.07.2018 | 10:45
Хари Кејн: Показали смо ко смо!
Хари Кејн је постигао шест голова на прва три меча на светским првенствима, а пре њега је то пошло за ногом само Шандору Кочишу (Мађарска, 9 голова), Герду Милеру (Немачка, 7) и ГиљермуСтабилеу (Аргентина, 7). Нападач Тотенхема је први кандидат да Мундијал у Русији заврши као златна копачка...

И против Колумбије је вечерас одрадио свој посао. Изнудио је пенал, дао га, а потом још једном био успешан са беле тачке у пенал серији. Заиста капитенски предводи ову генерацију Енгелске.

„Нисмо имали среће да прођемо у четвртфинале током 90 минута. Али нисмо клонули, усправили смо се када је било најпотребније. Ово је велико вече за Енглеску. На пеналима смо морали да покажемо ко смо и то смо на крају урадили. Најважније је да смо прошли“, рекао је Кејн после меча.

Енглези су редовно испраћани на Мундијале са великим очекивањима и обично се враћали уз велику дозу критика.

Осмина финала у Јужној Африци, група у Бразилу, сада четвртфинале. "Три лава" су се ненадано вратила међу осам најбољих, где многи у "колевци фудбала" одавно већ сматрају да припадају.

Осим тога, скинули су и једну "клетву" јер су победили у пенал серији, а пре тога су уписали три пораза, 1990, 1998. и 2006.

"Велико олакшање. Чекирали смо један циљ за сада, али још увек је пред нама дуг пут. Ово ће нама дати више самопоуздања него пре, али и навијачима код куће више разлога да верују у нас, па се радујем наредном кораку", рекао је Хари Кејн.

Додаје да их несрећно примљен гол који им је дао Јери Мина у последњем минуту надокнаде није пореметио.

"Поносан сам. Били смо малери да примимо гол у последњем минуту. То показује нашу чврстину и карактер. Ово су моменти кад то заиста видите. Велика је ноћ била за све нас. Наравно, знали смо да традиција Енглеске у пенал серијама није блистава. Било је лепо скинути и то са леђа", истакао је Кејн.

Мало је недостајало да Џордан Хендерсон буде трагичар. Прво му је Мина побегао код изједначујућег гола, а потом је промашио ударац у пенал серији.

„Контролисали смо утакмицу, а онда су они изједначили из прекида што нас је јако разочарало. Ипак, успели смо да се вратимо и прођемо на пенале. Већ неко време смо увежбавали пенале и селектор је одредио нас петорицу да шутирамо. Нажалост, ја нисам погодио, али су Пикфрод и Дајер постали јунаци“, рекао је капитен Ливерпула.

Одлучујучи пенал је погодио Ерик Дајер...

„Био сам нервозан јер никада нисам раније био у таквој ситуацији. Али осетио сам да морам да погодим због промашеног шута главом у продужецима. После онаквог ноакута у надоканди времена, остали смо мирни, нисмо паничили и знали смо шта треба да радимо“, рекао је Дајер.

Енглеска ће у четвртфиналу играти са Шведском.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Атион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар