Hari Kejn: Pokazali smo ko smo!

Prvi strelac Mundijala podvlači karakter ekipe.  Kejn posle skidanja "kletve": Veliko olakšanje. . .  Napadač Engleske Hari Kejn rekao je da je posle pobede nad Kolumbijom u penal seriji njegova reprezentacija pokazala da navijači mogu da joj veruju pred naredne utakmice.

Fudbal 04.07.2018 | 10:45
Hari Kejn: Pokazali smo ko smo!
Hari Kejn je postigao šest golova na prva tri meča na svetskim prvenstvima, a pre njega je to pošlo za nogom samo Šandoru Kočišu (Mađarska, 9 golova), Gerdu Mileru (Nemačka, 7) i GiljermuStabileu (Argentina, 7). Napadač Totenhema je prvi kandidat da Mundijal u Rusiji završi kao zlatna kopačka...

I protiv Kolumbije je večeras odradio svoj posao. Iznudio je penal, dao ga, a potom još jednom bio uspešan sa bele tačke u penal seriji. Zaista kapitenski predvodi ovu generaciju Engelske.

„Nismo imali sreće da prođemo u četvrtfinale tokom 90 minuta. Ali nismo klonuli, uspravili smo se kada je bilo najpotrebnije. Ovo je veliko veče za Englesku. Na penalima smo morali da pokažemo ko smo i to smo na kraju uradili. Najvažnije je da smo prošli“, rekao je Kejn posle meča.

Englezi su redovno ispraćani na Mundijale sa velikim očekivanjima i obično se vraćali uz veliku dozu kritika.

Osmina finala u Južnoj Africi, grupa u Brazilu, sada četvrtfinale. "Tri lava" su se nenadano vratila među osam najboljih, gde mnogi u "kolevci fudbala" odavno već smatraju da pripadaju.

Osim toga, skinuli su i jednu "kletvu" jer su pobedili u penal seriji, a pre toga su upisali tri poraza, 1990, 1998. i 2006.

"Veliko olakšanje. Čekirali smo jedan cilj za sada, ali još uvek je pred nama dug put. Ovo će nama dati više samopouzdanja nego pre, ali i navijačima kod kuće više razloga da veruju u nas, pa se radujem narednom koraku", rekao je Hari Kejn.

Dodaje da ih nesrećno primljen gol koji im je dao Jeri Mina u poslednjem minutu nadoknade nije poremetio.

"Ponosan sam. Bili smo maleri da primimo gol u poslednjem minutu. To pokazuje našu čvrstinu i karakter. Ovo su momenti kad to zaista vidite. Velika je noć bila za sve nas. Naravno, znali smo da tradicija Engleske u penal serijama nije blistava. Bilo je lepo skinuti i to sa leđa", istakao je Kejn.

Malo je nedostajalo da Džordan Henderson bude tragičar. Prvo mu je Mina pobegao kod izjednačujućeg gola, a potom je promašio udarac u penal seriji.

„Kontrolisali smo utakmicu, a onda su oni izjednačili iz prekida što nas je jako razočaralo. Ipak, uspeli smo da se vratimo i prođemo na penale. Već neko vreme smo uvežbavali penale i selektor je odredio nas petoricu da šutiramo. Nažalost, ja nisam pogodio, ali su Pikfrod i Dajer postali junaci“, rekao je kapiten Liverpula.

Odlučujuči penal je pogodio Erik Dajer...

„Bio sam nervozan jer nikada nisam ranije bio u takvoj situaciji. Ali osetio sam da moram da pogodim zbog promašenog šuta glavom u produžecima. Posle onakvog noakuta u nadokandi vremena, ostali smo mirni, nismo paničili i znali smo šta treba da radimo“, rekao je Dajer.

Engleska će u četvrtfinalu igrati sa Švedskom.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Ation images

Komentari / 0

Ostavite komentar