Акција ''Ранац'': Ухапшено петоро

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапсили су данас пет лица у акцији под кодним називом "Ранац", усмјереној против кријумчарења миграната.

Босна и Херцеговина 03.07.2018 | 16:52
Акција ''Ранац'': Ухапшено петоро
На основу наредбе Суда БиХ, извршени су претреси на шест локација на подручју општина Бихаћ и Велика Кладуша, уз подршку припадника Службе за послове са странцима БиХ и припадника МУП-а Унско-санског кантона, саопштено је из Сипе. 

Том приликом пронађени су и привремено одузети мобилни телефони, СИМ картице, роковници и разна докуметација, што се може довести у везу са извршењем кривичних дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи и кривичним дјелом организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната. 

На једној од локација пронађено је седам држављана Ирана према којима инспектори Службе за послове са странцима предузимају мјере из своје надлежности. 

У службеним просторијама Сипе врши се криминалистичка обрада ухапшених, након које ће тужилац одлучити о њиховом даљем статусу.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар