САД: Будале смо ако мислимо да су Руси чисти!

Извршни директор САД Анти-допинг агенције Травис Тигарт рекао је да су будале ако мисле да национални тим Русије није допингован на Светском првенству.

Фудбал 03.07.2018 | 21:45
САД: Будале смо ако мислимо да су Руси чисти!
"Зборнаја команда" пласирала се у четвртину финала Мундијала, пошто је после пенала победила фаворизовану Шпанију, а Тигарт сматра да Руси поново крше правила.

"Будале смо ако мислимо да постоји нека разлика у односу на оно што се десило у Сочију 2014. године. Смеју нам се иза леђа", рекао је Тигарт за "УС Тодаy".

После ЗОИ у Сочију кажењено је више од 650 руских спортиста због програмског допинга. Русија је касније признала да је постојао систем у којем је више од 1.000 спортиста, у периоду од 2011. до 2015, учестовало и да је држава знала за то.

"Видели смо да су 2014. године искористили шансу да варају, тако што су допинговали спортисте, мењали урине, а све у циљу да доминирају пред домаћом публиком. То су и радили, само су касније откривени", каже он и додаје:

"Сада су домаћини новог великог догађаја. Знамо да су одржали тај допинг систем, иако то поричу. Такође, знамо да је допинг у директној конекцији са фудбалом у Русији. Доказали су да ће ићи до краја само да би победили".

Све ово што је изнето, поткрепљено је фотографијом нападача Дзјубе, где се види убод ињекције у руку, коју можете и сами да видите...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар