SAD: Budale smo ako mislimo da su Rusi čisti!

Izvršni direktor SAD Anti-doping agencije Travis Tigart rekao je da su budale ako misle da nacionalni tim Rusije nije dopingovan na Svetskom prvenstvu.

Fudbal 03.07.2018 | 21:45
SAD: Budale smo ako mislimo da su Rusi čisti!
"Zbornaja komanda" plasirala se u četvrtinu finala Mundijala, pošto je posle penala pobedila favorizovanu Španiju, a Tigart smatra da Rusi ponovo krše pravila.

"Budale smo ako mislimo da postoji neka razlika u odnosu na ono što se desilo u Sočiju 2014. godine. Smeju nam se iza leđa", rekao je Tigart za "US Today".

Posle ZOI u Sočiju kaženjeno je više od 650 ruskih sportista zbog programskog dopinga. Rusija je kasnije priznala da je postojao sistem u kojem je više od 1.000 sportista, u periodu od 2011. do 2015, učestovalo i da je država znala za to.

"Videli smo da su 2014. godine iskoristili šansu da varaju, tako što su dopingovali sportiste, menjali urine, a sve u cilju da dominiraju pred domaćom publikom. To su i radili, samo su kasnije otkriveni", kaže on i dodaje:

"Sada su domaćini novog velikog događaja. Znamo da su održali taj doping sistem, iako to poriču. Takođe, znamo da je doping u direktnoj konekciji sa fudbalom u Rusiji. Dokazali su da će ići do kraja samo da bi pobedili".

Sve ovo što je izneto, potkrepljeno je fotografijom napadača Dzjube, gde se vidi ubod injekcije u ruku, koju možete i sami da vidite...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar