Грчки министар руши споразум?

Министар одбране Грчке Панос Каменос каже да неће дозволити да договор о имену Македоније буде ратификован док га не одобре гласачи на референдуму или изборима.

Свијет 03.07.2018 | 15:15
Грчки министар руши споразум?
Изјава шефа десничарске странке Независни Грци указује да је спреман да обори коалициону владу због договора да суседна земља добије назив "Северна Македонија", наводи АП.

С друге стране, кабинет грчког премијера Алексиса Ципраса саопштио је да влада жели да обезбеди широки консензус у парламенту и да споразум са Скопљем о промени имена Македоније у грчком парламенту ратификује проширена већина од 180 посланика, од укупно 300 колико их има.

"Жеља владе је да за споразум о решењу проблема који годинама оптерећује нашу спољну политику обезбеди најширу могућу већину у парламенту", наводи се у саопштењу, преноси "Катимерини".

Ципрасов кабинет додаје да ће влада парламенту доставити и споразум о имену Македоније - који изискује потврду парламента у обема земљама - протокол за приступање те земље НАТО-у.

Договор премијера Македоније и Грчке, Зорана Заева и Алексиса Ципраса, наишао је на противљење у обе земље. И у Грчкој и у Македонији одржавани су протести, а македонски председник Ђорђе Иванов одбио је да потпише споразум.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Македонија

06.07.2018 08:29

се дијели у три дијела ! Ето заста сте се изборили Македонци. Неце ни Црногорци боље проци од вас. Полако све долази на своје.

ОДГОВОРИТЕ