Пантић: Испуњен сам у Партизану, срећан сам!

Данило Пантић ће и даље носити дрес Партизана и то је обрадвало и њега и саиграче и навијаче. Ево шта каже о клубу, младим играчима, придошлицама, о Саши Илићу. . .

Фудбал 05.07.2018 | 12:00
Пантић: Испуњен сам у Партизану, срећан сам!
После мукотрпних преговора Партизана и лондонског Челсија, Данило Пантић се поново прикључио црно-белом тиму. 

Иако је било неизвесно да ли ће млади везиста, кој је имао веома добру сезону иза себе, поново носити црно-бели дрес, управе клубова су се договориле и Пантић се вратио у Партизанов погон.

Рекло би се на задовољство свих у Партизану. И његово.

"Стварно дајем максимум на тренинзима, утакмицама. Драго ми је да сам у Партизану и даље и да ћу остати и у наредном периоду. Срећан сам овде и испуњен и вероватно због тога долазе партије у континуитету, што је заслуга целе екипе. Радимо добро и надам се да ће нам се то вратити на терену", каже 21-годишњи Пантић у интервјуу за ТВ Партизан.

Пред Партизаном су високи циљеви постављени на почетку припрема - јуриш на титулу, али и понављање европског успеха из минуле сезоне.

"Сваке године имамо високе циљеве, а то је пласман у групну фазу, да презимимо... Те европске утакмице буде посебну инспирацију и жељу и надам се да ћемо поновити успех из прошле сезоне", каже Пантић.

Обећао је да ће навијачи гледати нови, "креативан и ефикасан" Партизан, а на такву оцену и поруку га је подстакло оно што је видео од новајлија у нападу - Немање Николића и Рикарда Гомеша.

О новим играчима, од којих су већина странци, каже:  

"Код год да дође у Партизан, ми се трудимо да му помогнемо да се што пре уклопи. Знам како је, поготово Гомешу, и ја сам био у иностранству, постоји та језичка баријера... Причамо са њима на разним језицима, како стигнемо (смех). Сви су супер, Николић и Гомеш имају квалитет и верујем да ће допринети ефикасности".

А млађи играчи?

"Сећам се и ја својих првих припрема, када сам дошао са још неколицином играча из своје генерације. Ја сам по природи стидљивији. До јуче сам гледао те старије играче на ТВ-у, а сад сам са њима на припремама, ето тако је било. Али, сви ти старији играчи су нас сјано примили, били смо одушевљени што смо ту. И ја сад, кад видим Партизанову децу, мени је пуно срце. Сваки играч из Партизанове школе има неки посебан ДНК, тај победнички менталитет и ја то видим код сваког Партизановог детета и надам се да ће их бити више", каже Пантић о тинејџерима који су на припремама првог тима црно-белих, а од којих је старији тек коју годину, али се већ може сматрати "џомбом".

Али, најважније везивно ткиво тима Партизана је... наравно, Саша Илић. Кад је тешко - ту је да збија шале, да покрене. 

"Ма, он је стварно посебан, не бих ни трошио речи о њему. Нека га ту још са нама... Нико не би волео да оде, много би нам недостајао. Стварно нам значи много".

Пантић је прокоментарисао и то што је на претходном контролном мечу у Словенији, против Горице, Марко Јевтовић играо на позицији штопера, иако је његово "стално радно место" заправо задњи везни.

"Он игра све, може и десног бека и голмана. Мислим да му није страно, играо је већ штопера. Има висину, паметан је играч", каже Пантић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар