Pantić: Ispunjen sam u Partizanu, srećan sam!

Danilo Pantić će i dalje nositi dres Partizana i to je obradvalo i njega i saigrače i navijače. Evo šta kaže o klubu, mladim igračima, pridošlicama, o Saši Iliću. . .

Fudbal 05.07.2018 | 12:00
Pantić: Ispunjen sam u Partizanu, srećan sam!
Posle mukotrpnih pregovora Partizana i londonskog Čelsija, Danilo Pantić se ponovo priključio crno-belom timu. 

Iako je bilo neizvesno da li će mladi vezista, koj je imao veoma dobru sezonu iza sebe, ponovo nositi crno-beli dres, uprave klubova su se dogovorile i Pantić se vratio u Partizanov pogon.

Reklo bi se na zadovoljstvo svih u Partizanu. I njegovo.

"Stvarno dajem maksimum na treninzima, utakmicama. Drago mi je da sam u Partizanu i dalje i da ću ostati i u narednom periodu. Srećan sam ovde i ispunjen i verovatno zbog toga dolaze partije u kontinuitetu, što je zasluga cele ekipe. Radimo dobro i nadam se da će nam se to vratiti na terenu", kaže 21-godišnji Pantić u intervjuu za TV Partizan.

Pred Partizanom su visoki ciljevi postavljeni na početku priprema - juriš na titulu, ali i ponavljanje evropskog uspeha iz minule sezone.

"Svake godine imamo visoke ciljeve, a to je plasman u grupnu fazu, da prezimimo... Te evropske utakmice bude posebnu inspiraciju i želju i nadam se da ćemo ponoviti uspeh iz prošle sezone", kaže Pantić.

Obećao je da će navijači gledati novi, "kreativan i efikasan" Partizan, a na takvu ocenu i poruku ga je podstaklo ono što je video od novajlija u napadu - Nemanje Nikolića i Rikarda Gomeša.

O novim igračima, od kojih su većina stranci, kaže:  

"Kod god da dođe u Partizan, mi se trudimo da mu pomognemo da se što pre uklopi. Znam kako je, pogotovo Gomešu, i ja sam bio u inostranstvu, postoji ta jezička barijera... Pričamo sa njima na raznim jezicima, kako stignemo (smeh). Svi su super, Nikolić i Gomeš imaju kvalitet i verujem da će doprineti efikasnosti".

A mlađi igrači?

"Sećam se i ja svojih prvih priprema, kada sam došao sa još nekolicinom igrača iz svoje generacije. Ja sam po prirodi stidljiviji. Do juče sam gledao te starije igrače na TV-u, a sad sam sa njima na pripremama, eto tako je bilo. Ali, svi ti stariji igrači su nas sjano primili, bili smo oduševljeni što smo tu. I ja sad, kad vidim Partizanovu decu, meni je puno srce. Svaki igrač iz Partizanove škole ima neki poseban DNK, taj pobednički mentalitet i ja to vidim kod svakog Partizanovog deteta i nadam se da će ih biti više", kaže Pantić o tinejdžerima koji su na pripremama prvog tima crno-belih, a od kojih je stariji tek koju godinu, ali se već može smatrati "džombom".

Ali, najvažnije vezivno tkivo tima Partizana je... naravno, Saša Ilić. Kad je teško - tu je da zbija šale, da pokrene. 

"Ma, on je stvarno poseban, ne bih ni trošio reči o njemu. Neka ga tu još sa nama... Niko ne bi voleo da ode, mnogo bi nam nedostajao. Stvarno nam znači mnogo".

Pantić je prokomentarisao i to što je na prethodnom kontrolnom meču u Sloveniji, protiv Gorice, Marko Jevtović igrao na poziciji štopera, iako je njegovo "stalno radno mesto" zapravo zadnji vezni.

"On igra sve, može i desnog beka i golmana. Mislim da mu nije strano, igrao je već štopera. Ima visinu, pametan je igrač", kaže Pantić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar