Најбољих десет секунди Мундијала!

Контра 5 на 3 - како да браниш?! И савршена кретња Лукакуа. . .

Фудбал 03.07.2018 | 21:00
Најбољих десет секунди Мундијала!
Најбољи контра удар овог Мундијала! За славље Белгијанаца и сломљена срца јапанског народа. Ако је неко заслужио стисак руке за приказано у досадашњем току Првенства света онда су то прваци Азије. Њихови најбољи играчи не фолирају се као Нејмар, нападачи им не јуре ка корнер заставици да би сачекали да истакне време као Луис Суарез, селектор на 2:2 не командује дефанзиву... Е, сад, испашће да је баш због тога кажњен Акира Нишино, али има ли шта лепше у фудбали него надигравати се, јурити победу по сваку цену, макар то био и крах у надоканди?

А баш то је задесило несрећене Јапанце, који су у четвртом минуту додатног времена имали корнер и надали се поготку за 3:2. Уместо тога, Тибо Курота је ухватио лопту и иницирао контра напад који је трајао тачно десет секунди. Лопта у простор за Кевина де Брујнеа, а онда креће белгијска олуја. Чак петорица играча селекције Роберта Мартинеза залетела су се на тројицу Јапанаца у одбрани. Уз Де Брујена, Тома Муније десно, Ромелу Лукаку по централи, Насер Шадли и Еден Азар лево од најбољег фудбалера Манчестер Ситија.

Неодбрањиво.

„Ово је застрашујућа ставр око Мундијала. Имали смо прилику да дамо трећи гол, у појединим периодима држали утакмицу под контролом, међутим, Белгија је на крају показала своје право лице“, слегао је раменима после меча Акира Нишино, селектор Јапана.

А колико год величали додавање Куртое и пасове Де Брујена и Мунијеа, кључну улогу у контри за победу одиграо је Лукаку. Не само због тога што је пропустио лопту кроз ноге и омогућио Шадлију да поентира, већ је кретњом збуно Јапанце и остави простор саиграчима који су умели да искористе.

„Дешава се то на Мундијалу, такво је такмичење. Натерали смо себе да идемо преко наших граница. Морамо да честитамо и Јапанцима на изванредном издању“, рекао је после меча Роберто Мартинез, који је погодио са свим изменама, пошто су оба играча с клупе дала голове.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар