Najboljih deset sekundi Mundijala!

Kontra 5 na 3 - kako da braniš?! I savršena kretnja Lukakua. . .

Fudbal 03.07.2018 | 21:00
Najboljih deset sekundi Mundijala!
Najbolji kontra udar ovog Mundijala! Za slavlje Belgijanaca i slomljena srca japanskog naroda. Ako je neko zaslužio stisak ruke za prikazano u dosadašnjem toku Prvenstva sveta onda su to prvaci Azije. Njihovi najbolji igrači ne foliraju se kao Nejmar, napadači im ne jure ka korner zastavici da bi sačekali da istakne vreme kao Luis Suarez, selektor na 2:2 ne komanduje defanzivu... E, sad, ispašće da je baš zbog toga kažnjen Akira Nišino, ali ima li šta lepše u fudbali nego nadigravati se, juriti pobedu po svaku cenu, makar to bio i krah u nadokandi?

A baš to je zadesilo nesrećene Japance, koji su u četvrtom minutu dodatnog vremena imali korner i nadali se pogotku za 3:2. Umesto toga, Tibo Kurota je uhvatio loptu i inicirao kontra napad koji je trajao tačno deset sekundi. Lopta u prostor za Kevina de Brujnea, a onda kreće belgijska oluja. Čak petorica igrača selekcije Roberta Martineza zaletela su se na trojicu Japanaca u odbrani. Uz De Brujena, Toma Munije desno, Romelu Lukaku po centrali, Naser Šadli i Eden Azar levo od najboljeg fudbalera Mančester Sitija.

Neodbranjivo.

„Ovo je zastrašujuća stavr oko Mundijala. Imali smo priliku da damo treći gol, u pojedinim periodima držali utakmicu pod kontrolom, međutim, Belgija je na kraju pokazala svoje pravo lice“, slegao je ramenima posle meča Akira Nišino, selektor Japana.

A koliko god veličali dodavanje Kurtoe i pasove De Brujena i Munijea, ključnu ulogu u kontri za pobedu odigrao je Lukaku. Ne samo zbog toga što je propustio loptu kroz noge i omogućio Šadliju da poentira, već je kretnjom zbuno Japance i ostavi prostor saigračima koji su umeli da iskoriste.

„Dešava se to na Mundijalu, takvo je takmičenje. Naterali smo sebe da idemo preko naših granica. Moramo da čestitamo i Japancima na izvanrednom izdanju“, rekao je posle meča Roberto Martinez, koji je pogodio sa svim izmenama, pošto su oba igrača s klupe dala golove.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar