Азар: Мислили смо - готово је!

Мислили смо да ћемо проћи као против Велса 2016. године.  Фудбалер Белгије Еден Азар рекао је после велике победе и преокрета против Јапана да су се играчи прибојавали сценарија са Европског првенства 2016. године.

Фудбал 03.07.2018 | 13:45
Азар: Мислили смо - готово је!
Белгија је првог јула 2016. играла против Велса у четвртфиналу ЕП и Велшани су од 0:1 преокренули на 3:1 и остварили највећу победу у историји. Сличан сценарио се од 52. минута меча осмине финала СП у Русији са Јапаном, Белгијанцима писао и сада.

Инуи је спектакуларно погодио за 2:0 у корист Јапана, а гол за 1:0 је дао Харагучи у 48 минуту.

"Мислили смо да ће бити као пре две године против Велса, али смо мислили и да можемо да постигнемо голове како је утакмица напредовала. Имамо играче који могу да промене ток меча, увели смо их са клупе и срећни смо што смо победили и прошли у четвртфинале", рекао је Азар.

Ту промену је пре свега унео Маруан Фелаини својом висином. Фелаини је после кикса голмана Јапана и гола Фертонгена за 2:1, у 74. минуту главом изједначио на 2:2.

"Реакција коју смо показали данас је била најбоља могућа и можда је баш ово био меч какав нам је требао јер смо могли да испаднемо, али ето нас у четвртфиналу. Кад је реч о утакмици у петак, биће величанствено јер је играње с Бразилцима увек сјајно за фудбалера. Добро ћемо да се одморимо и покушаћемо да добијемо и тај меч", рекао је Азар.

Белгија је на крају победоносни гол постигла у 94. минуту, победила 3:2, а Азар је проглашен и играчем утакмице.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар