Azar: Mislili smo - gotovo je!

Mislili smo da ćemo proći kao protiv Velsa 2016. godine.  Fudbaler Belgije Eden Azar rekao je posle velike pobede i preokreta protiv Japana da su se igrači pribojavali scenarija sa Evropskog prvenstva 2016. godine.

Fudbal 03.07.2018 | 13:45
Azar: Mislili smo - gotovo je!
Belgija je prvog jula 2016. igrala protiv Velsa u četvrtfinalu EP i Velšani su od 0:1 preokrenuli na 3:1 i ostvarili najveću pobedu u istoriji. Sličan scenario se od 52. minuta meča osmine finala SP u Rusiji sa Japanom, Belgijancima pisao i sada.

Inui je spektakularno pogodio za 2:0 u korist Japana, a gol za 1:0 je dao Haraguči u 48 minutu.

"Mislili smo da će biti kao pre dve godine protiv Velsa, ali smo mislili i da možemo da postignemo golove kako je utakmica napredovala. Imamo igrače koji mogu da promene tok meča, uveli smo ih sa klupe i srećni smo što smo pobedili i prošli u četvrtfinale", rekao je Azar.

Tu promenu je pre svega uneo Maruan Felaini svojom visinom. Felaini je posle kiksa golmana Japana i gola Fertongena za 2:1, u 74. minutu glavom izjednačio na 2:2.

"Reakcija koju smo pokazali danas je bila najbolja moguća i možda je baš ovo bio meč kakav nam je trebao jer smo mogli da ispadnemo, ali eto nas u četvrtfinalu. Kad je reč o utakmici u petak, biće veličanstveno jer je igranje s Brazilcima uvek sjajno za fudbalera. Dobro ćemo da se odmorimo i pokušaćemo da dobijemo i taj meč", rekao je Azar.

Belgija je na kraju pobedonosni gol postigla u 94. minutu, pobedila 3:2, a Azar je proglašen i igračem utakmice.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar