Анализа: Конкуренција гура "парни ваљак"!

И поред чињенице да Мирослав Ђукић има више од 30 фудбалера, атмосфера није ни најмање нарушена. Штавише!

Фудбал 03.07.2018 | 23:50
Анализа: Конкуренција гура "парни ваљак"!
Не памти се када је на припремама Партизана било више играча. Мирослав Ђукић у словеначки Птуј повео 34 фудбалера, а по повратку у Београду екипи би требало да се прикључе Владимир Стојковић и Горан Закарић, уколико се реализује трансфер из Жељезничара.

Али, гужва на тренинзима није утицала на смањење квалитета рада. Напротив.

Овог лета појачана је конкуренција у свим линијама "парног ваљка", па је и надметање за статус првотимца жестоко на тренинзима и тест утакмицама.

Долазак Рикарда Гомеша и Немање Николића покренуо је Огњена Ожеговића. Млади нападач црно-белих користи сваку прилику да се наметне стручном штабу, свестан чињенице да му је угрожено место у тиму. Ожеговић је против Горице (3:0) био један од најбољих на терену, а добру партију крунисао је и голом.

Било га је на сваком делу терена, уклизавао, трчао, борио се... Чинио је то Ожеговић и током првих годину дана у Партизану, али сада делује далеко корисније, без узалудног трошења снаге и са концентрацијом усмереном ка противничкој мрежи. 

Једноставно, фудбалским жаргоном речено – Ожеговић је "гризао" као да је у питању првенствени меч, а не контролна. Колика је жеља код нападача Партизана најбоље се видело и код пројектила Мирослава Вулићевића, када се на средини терена изборио за већ изгубљену лопту и започео напад из којег је капитен "парног ваљка" постигао прелеп гол.

У колико Ожеговић настави да се бори за црно-бели дрес несмањеном жестином, ако га заобиђу повреде, које су га мучиле током прошле сезоне, и ако, на крају крајева, остане у Хумској, нема сумње, Ђукић ће бити на слатким мукама у одабиру нападачког тандема.

Шеф стручног штаба Партизана је против Горице извео комбиновани састав у којем је свако, од обојице голмана, Филипа Кљајића и Александра Поповића, до најистуренијих нападача - желео да скрене пажњи и покаже струци да и на њим морају озбиљно да рачунају. Ноге још увек нису лагане, право уигравање тек предстоји, али је у већем делу утакмице неспоран био вољни моменат, па чак и код капитена Вулићевића код десне аут линије.

Искусни ас током претходних сезона практично је имао зацементирано место на позицији десног бека. Конкуренција у виду Луке Цуцина и повремено Немање Р. Милетића, коме су главна задужења, ипак, на централном беку, није била довољно јака.

Али...

Доласком Габријела Енакеа, румунског интернационалца, чији ће задаци такође бити уско везани на десном боку Партизанове одбране, Вулићевић је добио јаког "ривала" за место у почетној постави. Енаке је изашо из повреде предње ложе и прилику да дебитује добио је против Горице, заменивши управо Вулићевића. За двадесетак минута на терену није могао да покаже потенцијал због којег га је из Рубина ангажовао вицешампион Србије.

Занимљива ће бити и борба за штоперске позиције. Марк Валијенте је промовисан у велико појачање и фудбалера који би по препоруци тренера Мирослава Ђукића требало да буде стуб одбране Партизана у наредној сезони. Његовим ангажовањем одушевљен је и голман Владимир Стојковић, јер је имао прилику да игра уз Шпанца у Макабију их Хаифе. Међутим, Партизан у "централи" има још неколико кавлитетних опција, али у Ђукићевој формацији нема места за све њих. Светозора Марковић је будућност црно-белих и фудбалер коме захваљујући добрим партијама током прошле сезоне цена рапидно скаче. Ту је и искусни и поуздањи Немања Р. Милетић.

У другом плану је за сада Милан Митровић, а довољно добро у централном реду одбране могу да одговоре и универзалац Марко Јевтовић, као и Немања Г. Милетић, чији ће задаци по свему судећи бити усмерени на левом беку. На левој страни одбране никако не би требало заборавити ни талентованог Златана Шеховића, момка који се опасно намеће.

Уколико Партизан у наредним данима ангажује Закарића и са све бољим Сејдубом Сумом, очекује нас и жестока борба у маневру. Јасно је да Саша Здјелар решење на задњем везном, а питање је само да ли у тандему са Данилом Пантићем, који може да игра и офанзивније.

Партизан 12. јула игра против Рудара из Пљеваља први такмичарски меч у сезони. До тада би слатке муке које муче Мирослава Ђукића и стручни штаба требало да буду решене. Наравно, пред Пртизаном су и одласци из тима, а мало је играча који нису на продају.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар