Analiza: Konkurencija gura "parni valjak"!

I pored činjenice da Miroslav Đukić ima više od 30 fudbalera, atmosfera nije ni najmanje narušena. Štaviše!

Fudbal 03.07.2018 | 23:50
Analiza: Konkurencija gura "parni valjak"!
Ne pamti se kada je na pripremama Partizana bilo više igrača. Miroslav Đukić u slovenački Ptuj poveo 34 fudbalera, a po povratku u Beogradu ekipi bi trebalo da se priključe Vladimir Stojković i Goran Zakarić, ukoliko se realizuje transfer iz Željezničara.

Ali, gužva na treninzima nije uticala na smanjenje kvaliteta rada. Naprotiv.

Ovog leta pojačana je konkurencija u svim linijama "parnog valjka", pa je i nadmetanje za status prvotimca žestoko na treninzima i test utakmicama.

Dolazak Rikarda Gomeša i Nemanje Nikolića pokrenuo je Ognjena Ožegovića. Mladi napadač crno-belih koristi svaku priliku da se nametne stručnom štabu, svestan činjenice da mu je ugroženo mesto u timu. Ožegović je protiv Gorice (3:0) bio jedan od najboljih na terenu, a dobru partiju krunisao je i golom.

Bilo ga je na svakom delu terena, uklizavao, trčao, borio se... Činio je to Ožegović i tokom prvih godinu dana u Partizanu, ali sada deluje daleko korisnije, bez uzaludnog trošenja snage i sa koncentracijom usmerenom ka protivničkoj mreži. 

Jednostavno, fudbalskim žargonom rečeno – Ožegović je "grizao" kao da je u pitanju prvenstveni meč, a ne kontrolna. Kolika je želja kod napadača Partizana najbolje se videlo i kod projektila Miroslava Vulićevića, kada se na sredini terena izborio za već izgubljenu loptu i započeo napad iz kojeg je kapiten "parnog valjka" postigao prelep gol.

U koliko Ožegović nastavi da se bori za crno-beli dres nesmanjenom žestinom, ako ga zaobiđu povrede, koje su ga mučile tokom prošle sezone, i ako, na kraju krajeva, ostane u Humskoj, nema sumnje, Đukić će biti na slatkim mukama u odabiru napadačkog tandema.

Šef stručnog štaba Partizana je protiv Gorice izveo kombinovani sastav u kojem je svako, od obojice golmana, Filipa Kljajića i Aleksandra Popovića, do najisturenijih napadača - želeo da skrene pažnji i pokaže struci da i na njim moraju ozbiljno da računaju. Noge još uvek nisu lagane, pravo uigravanje tek predstoji, ali je u većem delu utakmice nesporan bio voljni momenat, pa čak i kod kapitena Vulićevića kod desne aut linije.

Iskusni as tokom prethodnih sezona praktično je imao zacementirano mesto na poziciji desnog beka. Konkurencija u vidu Luke Cucina i povremeno Nemanje R. Miletića, kome su glavna zaduženja, ipak, na centralnom beku, nije bila dovoljno jaka.

Ali...

Dolaskom Gabrijela Enakea, rumunskog internacionalca, čiji će zadaci takođe biti usko vezani na desnom boku Partizanove odbrane, Vulićević je dobio jakog "rivala" za mesto u početnoj postavi. Enake je izašo iz povrede prednje lože i priliku da debituje dobio je protiv Gorice, zamenivši upravo Vulićevića. Za dvadesetak minuta na terenu nije mogao da pokaže potencijal zbog kojeg ga je iz Rubina angažovao vicešampion Srbije.

Zanimljiva će biti i borba za štoperske pozicije. Mark Valijente je promovisan u veliko pojačanje i fudbalera koji bi po preporuci trenera Miroslava Đukića trebalo da bude stub odbrane Partizana u narednoj sezoni. Njegovim angažovanjem oduševljen je i golman Vladimir Stojković, jer je imao priliku da igra uz Španca u Makabiju ih Haife. Međutim, Partizan u "centrali" ima još nekoliko kavlitetnih opcija, ali u Đukićevoj formaciji nema mesta za sve njih. Svetozora Marković je budućnost crno-belih i fudbaler kome zahvaljujući dobrim partijama tokom prošle sezone cena rapidno skače. Tu je i iskusni i pouzdanji Nemanja R. Miletić.

U drugom planu je za sada Milan Mitrović, a dovoljno dobro u centralnom redu odbrane mogu da odgovore i univerzalac Marko Jevtović, kao i Nemanja G. Miletić, čiji će zadaci po svemu sudeći biti usmereni na levom beku. Na levoj strani odbrane nikako ne bi trebalo zaboraviti ni talentovanog Zlatana Šehovića, momka koji se opasno nameće.

Ukoliko Partizan u narednim danima angažuje Zakarića i sa sve boljim Sejdubom Sumom, očekuje nas i žestoka borba u manevru. Jasno je da Saša Zdjelar rešenje na zadnjem veznom, a pitanje je samo da li u tandemu sa Danilom Pantićem, koji može da igra i ofanzivnije.

Partizan 12. jula igra protiv Rudara iz Pljevalja prvi takmičarski meč u sezoni. Do tada bi slatke muke koje muče Miroslava Đukića i stručni štaba trebalo da budu rešene. Naravno, pred Prtizanom su i odlasci iz tima, a malo je igrača koji nisu na prodaju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar