Лејкерси се мало занијели, спискали новац и сад...

остају без Казинса и(ли) Каваја! Потписали Ленс Стивенсон, Џавал Мекги и Калдвелд Поуп, у каси више нема пара за још једну суперзвезду.

Кошарка 02.07.2018 | 20:45
Лејкерси се мало занијели, спискали новац и сад...
Тек један пун дан прошао је од отварања летње трансфер пијаце у НБА лиги, а Леброн Џејмс је одлуком да започне нову династију у Лос Анђелес Лејкерсима изазвао тектонске потресе на америчком кошаркашком тлу!

Светла Холивуда спремна су за долазак Краља Џејмса, а навијачи Лејкерса упали су у екстазу која није дуго потрајала... Неколико сати пошто је обелодањен трансфер који је требало да застраши целу кошаркашку планету, Меџик Џонсон и његови сарадници повукли су низ дискутабилних потеза и, бар тако сада изгледа, пуцали себи у колена. У Град анђела експресно су доведени Лебронов дугогодишњи непријатељ и једини човек који је успео да га изнервира - Ленс Стивенсон, потом и дојучерашњи центар Голден Стејта и двоструки освајач шампионског прстена Џавал Мекги, да би све било зачињено продужавањем сарадње са Кентавијусом Калдвел Поупом. Лејкерси су поделили три једногодишња уговора и тако убацили нове коцкице у прилично шаренолики мозаик тима који ће се градити око Леброна. Уједно, чини се, остали и без могућности да Леброну Џејмсу додају још једну суперзвезду?!

Пол Џорџ је у једном потезу отписао вишемесечне гласине да иде у Лејкерсе тако што је, без обављеног разговора са послодавцем из Калифорније, потписао максимални уговор са Оклахомом. Шансе да Кавај Ленард и(ли) Демаркус Казинс појачају Лејкерсе отишли су у домен научне фантастике због три, рекло би се, чудна потписа. Зашто? Пре свих трансакције које су се догодиле Лејкерси су имали 47.600.000 долара слободног капитала у каси, укључујући и 18.000.000 долара вредан уговор Луола Денга (који би могао да се исцепка на наредне године), те 12.400.000 долара за Џулијуса Рендла, без додатног „растезања“ буџета. Подсетимо, Лејкерси би ускоро требало да озваниче останак Џулијуса Рендла и потврда се очекује врло брзо, а уколико би га се одрекли отворили би 10.000.000 долара простора. Истовремено се разговарало са Мајамијем око Денговог трејда. Денговим отписивањем коришћењем „стреч провизије“ отворило би се још 10.000.000 долара. 

Контроверзни лик Кентавијус Калдвел Поуп потписао је на 12.000.000 долара. Ленс Стивенсон, који је годинама покушавао да се увуче под кожу Леброну и на све начине покушавао да га избаци из такта на 4.500.000 долара. Џавал Мекги, који донекле јесте био користан у ротацији Голден Стејта, али је махом предмет подсмеха шире кошаркашке јавности, на 2.400.000 долара. То је Лејкерсе одвело у црвену зону, што представља озбиљан проблем за даље пословање клуба. Хипотетички, Лејкерси би за Каваја Ленарда морали Спарсима да пошаљу велики пакет из Лос Анђелеса и практично очисте цео костур младих снага који би требало да представљају будућност тима - Лонза Бола, Кајла Кузму, Брендона Инграма, Моа Вагнера који је тек дошао и не може да буде трејдован у периоду од 30 дана, те Џоша Харта! Таквом комбинацијом дошло би се до 18.000.000 долара слободног простора, али... То се Лејкерсима никако не исплати. Информацију је потврдио и најпознатији кошаркашки новинар Адријан Војнаровски. Ленардов уговор за наредну годину вредан је око 20.100.000 долара. 

Водећи људи Сан Антонија и Лејкерса јуче су обавили два велика разговора на тему Ленардовог трејда и Спарси су били јасни - желе цео пакет будућих пикова, уз неколико младих звезда у успону. Лејкерси су то аутоматски одбили и поручили да је Кајл Кузма недодирљив, нити да у Тексас пошаљу три будућа пика. Теоретски, Инграм + Бол + Харт + Зубац би могли да покрију трејд. Или комбинација Кајл Кузма + Лонзо Бол + Џош Харт и будући пикови. 

Према сазнањима добро упознатих извора, Кавај Ленард не крије да жели у Лејкерсе, овог или наредног лета, али после свега што су Лејкерси урадили по ангажовању Леброна Џејмса оставиће тај посао по страни до следеће године, када клуб добије још један слот за максимални уговор. Наводно, уколико до договора не дође до среде ујутру - Лејкерси ће одустати од Каваја и кренути даље. 

Ситуација је још компликованија са Демаркусом Казинсом! НБА инсајдер Боби Маркс тврди да је Казинсовтрансфер сада потпуно нереалан. Чак и када би Лејкерси трејдовали Луола Денга ради отварања простора у буџету и даљег трејдовања будућих пикова и тренутних младих снага, клуб би у најбољем случају Казинсу могао да понуди једногодишњи уговор вредан 12.000.000 долара?! Поређења ради, Буги би у Њу Орлеансу могао да добије максимални, петогодишњи уговор вредан безмало 200.000.000 евра!

Лејкерси су (не)свесно дошли у ситуацију да више не могу да направе ниједан велики посао! Односно, бар док све оно што су градили годинама не поруше као кулу од карата. Постоји шанса да буде доведен Клинт Капела, али и та је прича на дугачком штапу. Ту се поставља питање и колико би Лејкерси желели да Капелу вежу дугогодишњим уговором, пошто би тај потез угрозио буџет на дуже стазе. 

Да ли је ово плански потез или не - време ће показати... Засад тим са Џамалом, Ленсом и породицом Бол, без Лонза, али вођеном оцем Лаваром, ликом без трунке срама, изгледа као добра база за неку холивудску сапуницу. Леброн и младе снаге извлаче просек...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар