Шукер: Ма, какав Бразил, морали сте тући Швајцарску!

Давор Шукер, председник Фудбалског савеза Хрватске, са широм осмехом појавио се у микс зони после победе над Данском (3:2 после пенала, 1:1, 1:1). Први разлог је пласман у четвртину финала, а други тај што је добио прилику да одбруси колегама из Хрватске код којих је често на удару.

Фудбал 02.07.2018 | 20:10
Шукер: Ма, какав Бразил, морали сте тући Швајцарску!
Отуда не чуди што је Шукер више разговарао са новинарима из иностранства, него из Хрватске. Шукер је, иначе, био члан хрватске репрезентације која је 1998. године освојила треће место у Француској, а он је био најбољи стрелац са шест погодака.

„Из Београда сте? Напишите слободно да ми и из Србије стижу честитке", рекао нам је Шукер након узбудљивог меча у Нижњем Новгороду.

Да ли је у осмини финала било места и за Србију?

„Видите, био сам разочаран што сте испали. Све је кренуло како треба, добили сте Костарику, али, човече, морали сте да тучете Швајцарску. Тешко је чупати се против Бразила, просто није реално. Мислим да сте испали после пораза од Швајцараца, а не од Бразилаца".

Имали сте прилику да игате против Питера Шмајхела, а сада вас је његов син Каспер умало избацио?

„Када сам ја играо против Шмајхела? Ја уопште нисам играо фудбал", умало нас је збунио Шукер, који је вероватно алудирао на честе критике у хрватским медијима на његов рачун, јер ко би заборавио његов фантастичан лоб на Европском првенству 1996. године управо преко Питера Шмајхела. „Питеров син је сјајан. Кад је Пиварић кренуо да изведе ударац имао сам онај чудни осећај у стомаку да у том тренутку неће бити све како треба. Каспер је свашта бранио, али на крају смо успели. Треба, ипак, бити искрен и признати да је могла да победи и Данска".

Фаворити отпадају, Хрватској се рашчишћава њена половина „костура", може ли ова генерација да понови или можда надмаши успех ваше?

„Нешто се чудно дешава са фаворитима. Превише је такмичарски утакмица, пријатељских, сада крећа и та Лига нација, после неке квалификације... Што се екипа тиче, не волим да их поредим, то није реално. Свака има неки свој квалитет. Ова је посебна, може много да уради. Знам да ће бити и критика јер нисмо „забили" три комада за двадесет минута, али не можеш увек да будеш супериоран. Некада једноставно мораш да се квалификујеш".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар