Šuker: Ma, kakav Brazil, morali ste tući Švajcarsku!

Davor Šuker, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske, sa širom osmehom pojavio se u miks zoni posle pobede nad Danskom (3:2 posle penala, 1:1, 1:1). Prvi razlog je plasman u četvrtinu finala, a drugi taj što je dobio priliku da odbrusi kolegama iz Hrvatske kod kojih je često na udaru.

Fudbal 02.07.2018 | 20:10
Šuker: Ma, kakav Brazil, morali ste tući Švajcarsku!
Otuda ne čudi što je Šuker više razgovarao sa novinarima iz inostranstva, nego iz Hrvatske. Šuker je, inače, bio član hrvatske reprezentacije koja je 1998. godine osvojila treće mesto u Francuskoj, a on je bio najbolji strelac sa šest pogodaka.

„Iz Beograda ste? Napišite slobodno da mi i iz Srbije stižu čestitke", rekao nam je Šuker nakon uzbudljivog meča u Nižnjem Novgorodu.

Da li je u osmini finala bilo mesta i za Srbiju?

„Vidite, bio sam razočaran što ste ispali. Sve je krenulo kako treba, dobili ste Kostariku, ali, čoveče, morali ste da tučete Švajcarsku. Teško je čupati se protiv Brazila, prosto nije realno. Mislim da ste ispali posle poraza od Švajcaraca, a ne od Brazilaca".

Imali ste priliku da igate protiv Pitera Šmajhela, a sada vas je njegov sin Kasper umalo izbacio?

„Kada sam ja igrao protiv Šmajhela? Ja uopšte nisam igrao fudbal", umalo nas je zbunio Šuker, koji je verovatno aludirao na česte kritike u hrvatskim medijima na njegov račun, jer ko bi zaboravio njegov fantastičan lob na Evropskom prvenstvu 1996. godine upravo preko Pitera Šmajhela. „Piterov sin je sjajan. Kad je Pivarić krenuo da izvede udarac imao sam onaj čudni osećaj u stomaku da u tom trenutku neće biti sve kako treba. Kasper je svašta branio, ali na kraju smo uspeli. Treba, ipak, biti iskren i priznati da je mogla da pobedi i Danska".

Favoriti otpadaju, Hrvatskoj se raščišćava njena polovina „kostura", može li ova generacija da ponovi ili možda nadmaši uspeh vaše?

„Nešto se čudno dešava sa favoritima. Previše je takmičarski utakmica, prijateljskih, sada kreća i ta Liga nacija, posle neke kvalifikacije... Što se ekipa tiče, ne volim da ih poredim, to nije realno. Svaka ima neki svoj kvalitet. Ova je posebna, može mnogo da uradi. Znam da će biti i kritika jer nismo „zabili" tri komada za dvadeset minuta, ali ne možeš uvek da budeš superioran. Nekada jednostavno moraš da se kvalifikuješ".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar