Хезоња у Никсима - 6.500.000 за годину дана!

Није крио одушевљење.  Хезоња у Никсима, Леброн 'довео' и Мекгија.  Хрватски кошаркаш Марио Хезоња нови је играч Њујорк Никса, док се власник НБА прстена Џавејл Мекги придружује Леброну Џејмсу у Лејкерсима.

Кошарка 04.07.2018 | 08:30
Хезоња у Никсима - 6.500.000 за годину дана!
Марио Хезоња постао је нови играч Њујорк Никса. Хрватски играч је потписао једногодишњи уговор вредан 6.500.000 долара!

Подсетимо, Хезоња је овог лета постао слободан играч пошто је Орландо одбио да искористи опцију четврте године руки уговора за играча ког је 2015. изабрао као 5. пика. 

Након што је одиграо сезону с просеком од 9,7 поена, 3,7 скокова и 1,4 асистенција за 22 минуте игре, занимање за њега је показало неколико клубова, пре свих Сакраменто, Бруклин, Мемфис и Портланд.

Он се ипак одлучио за Њујорк пре свега због тренера Дејвида Физдејла који је сигурно један од бољих НБА тренера млађе генерације.

Није крио одушевљење због потписа па је и на друштвеним мрежама побрао симпатије многих навијача Никса.

Никси потписивањем Хезоње сада имају чак три лутријска играча са драфта 2015. године. Кристапс Порзингис (4. пик), Хезоња (5.) и Мудиеј (7.).

Орландо је одбио да продужи сарадну са 23-годишњим Хрватом, који је у Меџику провео три сезоне, па се он као слободан агент запутио у 'Велику јабуку' и потписао за њујоршку франшизу на једну годину и 6.5М долара.

Хезоња је минуле сезоне бележио 9.7 поена, 3.7 скокова и 1.4 асистенције по мечу, на укупно 75 утакмица. Он је одабрао Никсе, а успут је преговарао још и са Портландом Мемфисом и Сакраментом. 

Џавејл Мекги је са Голден Стејтом освојио прстен шампиона, а сада је решио да то покуша да уради са Лос Анђелес Лејкерсима, тачније са Леброном Џејмсом. 

У 'језерџије' је, после Леброна, дошао и његов дугогодишњи ривал Ленс Стивенсон, а сада на позицији центра ту је и Џавејл Мекги. 

Занимљиво је како ће се одвијати ситуација по питању центра Лејкерса, с обзиром да су уз Мекгија ту још и руки Мориц Вагнер, као и Ивица Зубац, док је судбина Брука Лопеса још непозната. Ако Лопес продужи са њима, то ће аутоматски искључити Демаркуса Казнса из трке за златно-плави дрес. 

Све у свему, ово ће слабо занимати навијаче Лејкерса, који ипак чекају одлуку Сан Антонио Спарса по питању Каваја Ленарда.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар