Hezonja u Niksima - 6.500.000 za godinu dana!

Nije krio oduševljenje.  Hezonja u Niksima, Lebron 'doveo' i Mekgija.  Hrvatski košarkaš Mario Hezonja novi je igrač Njujork Niksa, dok se vlasnik NBA prstena Džavejl Mekgi pridružuje Lebronu Džejmsu u Lejkersima.

Košarka 04.07.2018 | 08:30
Hezonja u Niksima - 6.500.000 za godinu dana!
Mario Hezonja postao je novi igrač Njujork Niksa. Hrvatski igrač je potpisao jednogodišnji ugovor vredan 6.500.000 dolara!

Podsetimo, Hezonja je ovog leta postao slobodan igrač pošto je Orlando odbio da iskoristi opciju četvrte godine ruki ugovora za igrača kog je 2015. izabrao kao 5. pika. 

Nakon što je odigrao sezonu s prosekom od 9,7 poena, 3,7 skokova i 1,4 asistencija za 22 minute igre, zanimanje za njega je pokazalo nekoliko klubova, pre svih Sakramento, Bruklin, Memfis i Portland.

On se ipak odlučio za Njujork pre svega zbog trenera Dejvida Fizdejla koji je sigurno jedan od boljih NBA trenera mlađe generacije.

Nije krio oduševljenje zbog potpisa pa je i na društvenim mrežama pobrao simpatije mnogih navijača Niksa.

Niksi potpisivanjem Hezonje sada imaju čak tri lutrijska igrača sa drafta 2015. godine. Kristaps Porzingis (4. pik), Hezonja (5.) i Mudiej (7.).

Orlando je odbio da produži saradnu sa 23-godišnjim Hrvatom, koji je u Medžiku proveo tri sezone, pa se on kao slobodan agent zaputio u 'Veliku jabuku' i potpisao za njujoršku franšizu na jednu godinu i 6.5M dolara.

Hezonja je minule sezone beležio 9.7 poena, 3.7 skokova i 1.4 asistencije po meču, na ukupno 75 utakmica. On je odabrao Nikse, a usput je pregovarao još i sa Portlandom Memfisom i Sakramentom. 

Džavejl Mekgi je sa Golden Stejtom osvojio prsten šampiona, a sada je rešio da to pokuša da uradi sa Los Anđeles Lejkersima, tačnije sa Lebronom Džejmsom. 

U 'jezerdžije' je, posle Lebrona, došao i njegov dugogodišnji rival Lens Stivenson, a sada na poziciji centra tu je i Džavejl Mekgi. 

Zanimljivo je kako će se odvijati situacija po pitanju centra Lejkersa, s obzirom da su uz Mekgija tu još i ruki Moric Vagner, kao i Ivica Zubac, dok je sudbina Bruka Lopesa još nepoznata. Ako Lopes produži sa njima, to će automatski isključiti Demarkusa Kaznsa iz trke za zlatno-plavi dres. 

Sve u svemu, ovo će slabo zanimati navijače Lejkersa, koji ipak čekaju odluku San Antonio Sparsa po pitanju Kavaja Lenarda.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar