Салах обећао Ливерпулу - даће му најбоље године!

Неуморни нападач потписао је нови уговор са клубом са Енфилда, на ПЕТ година.  Најбољи више не беже са Енфилда – Салах наставља у Ливерпулу! С дупло већим примањима, додуше.

Фудбал 03.07.2018 | 16:00
Салах обећао Ливерпулу - даће му најбоље године!
Годину дана након што је направио потез каријере и прешао у Ливерпул, Мохамед Салах (26) је донео још једну важну одлуку. 

Египатски центарфор потписао је нови уговор са клубом са Енфилда, према којем ће носити црвени дрес до 2023. године!  

После сезоне у којој је проглашен најбољим играчем Премијер лиге, Салах је званично продужио сарадњу са "Редсима", за које је прошле сезоне постигао 44 поготка на 52 утакмице.

Није потребно наглашавати колико је задовољан менаџер вицепрвака Европе, Јирген Клоп.

"Овај потез јасно показује две ствари. Његову веру у Ливерпул, као и нашу веру у њега", рекао је Немац.

"Желимо да видимо таленте светске класе на Енфилду, где ће моћи да остваре своје професионалне снове и амбиције. Радимо заједно да то остваримо, а када се неко као Мо Салах обавеже да ће остати и када ово место назове својим домом, то онда шаље гласну поруку", додао је Клоп.

"Кључна ствар и најбоља ствар код Моа је то да никад не види себе као важнијег од тима. Он признаје да су му саиграчи и клуб помогли да оствари лични успех прошле сезоне и он представља све што смо ми као тим. Прошла сезона је била заиста посебна, али сада желимо више. Као што и наши навијачи гласно певају - 'Никад нећемо стати'. То мора да буде наш став - лично и професионално", порука је менаџера Ливерпула у важном дану за клуб.

Вртело се по медијима да би Флорентино Перез могао да формирање нове Реалове генерације започне баш довођењем Мохамеда Салаха, али овог пута Ливерпул је одолео. За разлику од случајева Луиса Суареза и Филипеа Кутиња Редси су сада успели да задрже свог најбољег играча убедивши Мохамеда Салаха да потпише нови уговор и продужи боравак на Енфилду!

Нови уговор траје до 2023. године и Салаху ће према медијским написима удвостручити примања. Уместо 100.000 фунти недељно убудуће ће зарађивати 200.000, односно око 11.800.000 евра на годишњем нивоу.

Заслужено после 44 гола постигнута у протеклој сезони. И охрабрујуће за све Ливерпулове навијаче, тако навикле да им најдоминантнији клубови Европе отимају најбоље фудбалере таман кад помисле да су створили темељ за повратак у сам врх.

Јесте Ливерпул протекле сезоне играо финале Лиге шампиона, али се против Реала ништа није питао. Још битније, Манчестер Сити му није дао ни шансу да се понада да ће коначно узети пехар Премијер лиге који Редси чекају ево већ скоро три деценије. Сада се чувени Коп нада да поново има тим кадар да нападне трофеј. Стигли су и Наби Кеита (60.000.000 евра/РБ Лајпциг) и Фабињо (50.000.000/Монако), отишао само Емре Џан... Још ако доведу доброг голмана да им се не понови Лорис Каријус из кијевског финала...

Али то је сасвим друга прича. Мохамед Салах данас је тема дана.

“Награда за играча који је испоручио шта се од њега очекивало и допринео резултатима клуба. Врло јасно демонстрација да он верује у Ливерпул и да Ливерпул верује у њега“, задовољно трља руке шеф струке Јирген Клоп.

Не само због Салаха наравно. Барем данас Ливерпул не изгледа као клуб који једноставно нема капацитет да се порве са највећима. Ливерпулу не беже најбољи играчи. Ливерпул привлачи најбоље играче.

“Желимо да врхунски таленти виде да на Енфилду имају дом у коме могу да остваре своје професионалне снове и амбиције. Када неко ко Мо Салах то мисли, када он каже да је ово његов дом, то одзвања. Желимо да будемо још успешнији, да освајамо. И као што наши навијачи певају тако гласно: никада се нећемо зауставити“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар