Salah obećao Liverpulu - daće mu najbolje godine!

Neumorni napadač potpisao je novi ugovor sa klubom sa Enfilda, na PET godina.  Najbolji više ne beže sa Enfilda – Salah nastavlja u Liverpulu! S duplo većim primanjima, doduše.

Fudbal 03.07.2018 | 16:00
Salah obećao Liverpulu - daće mu najbolje godine!
Godinu dana nakon što je napravio potez karijere i prešao u Liverpul, Mohamed Salah (26) je doneo još jednu važnu odluku. 

Egipatski centarfor potpisao je novi ugovor sa klubom sa Enfilda, prema kojem će nositi crveni dres do 2023. godine!  

Posle sezone u kojoj je proglašen najboljim igračem Premijer lige, Salah je zvanično produžio saradnju sa "Redsima", za koje je prošle sezone postigao 44 pogotka na 52 utakmice.

Nije potrebno naglašavati koliko je zadovoljan menadžer viceprvaka Evrope, Jirgen Klop.

"Ovaj potez jasno pokazuje dve stvari. Njegovu veru u Liverpul, kao i našu veru u njega", rekao je Nemac.

"Želimo da vidimo talente svetske klase na Enfildu, gde će moći da ostvare svoje profesionalne snove i ambicije. Radimo zajedno da to ostvarimo, a kada se neko kao Mo Salah obaveže da će ostati i kada ovo mesto nazove svojim domom, to onda šalje glasnu poruku", dodao je Klop.

"Ključna stvar i najbolja stvar kod Moa je to da nikad ne vidi sebe kao važnijeg od tima. On priznaje da su mu saigrači i klub pomogli da ostvari lični uspeh prošle sezone i on predstavlja sve što smo mi kao tim. Prošla sezona je bila zaista posebna, ali sada želimo više. Kao što i naši navijači glasno pevaju - 'Nikad nećemo stati'. To mora da bude naš stav - lično i profesionalno", poruka je menadžera Liverpula u važnom danu za klub.

Vrtelo se po medijima da bi Florentino Perez mogao da formiranje nove Realove generacije započne baš dovođenjem Mohameda Salaha, ali ovog puta Liverpul je odoleo. Za razliku od slučajeva Luisa Suareza i Filipea Kutinja Redsi su sada uspeli da zadrže svog najboljeg igrača ubedivši Mohameda Salaha da potpiše novi ugovor i produži boravak na Enfildu!

Novi ugovor traje do 2023. godine i Salahu će prema medijskim napisima udvostručiti primanja. Umesto 100.000 funti nedeljno ubuduće će zarađivati 200.000, odnosno oko 11.800.000 evra na godišnjem nivou.

Zasluženo posle 44 gola postignuta u protekloj sezoni. I ohrabrujuće za sve Liverpulove navijače, tako navikle da im najdominantniji klubovi Evrope otimaju najbolje fudbalere taman kad pomisle da su stvorili temelj za povratak u sam vrh.

Jeste Liverpul protekle sezone igrao finale Lige šampiona, ali se protiv Reala ništa nije pitao. Još bitnije, Mančester Siti mu nije dao ni šansu da se ponada da će konačno uzeti pehar Premijer lige koji Redsi čekaju evo već skoro tri decenije. Sada se čuveni Kop nada da ponovo ima tim kadar da napadne trofej. Stigli su i Nabi Keita (60.000.000 evra/RB Lajpcig) i Fabinjo (50.000.000/Monako), otišao samo Emre Džan... Još ako dovedu dobrog golmana da im se ne ponovi Loris Karijus iz kijevskog finala...

Ali to je sasvim druga priča. Mohamed Salah danas je tema dana.

“Nagrada za igrača koji je isporučio šta se od njega očekivalo i doprineo rezultatima kluba. Vrlo jasno demonstracija da on veruje u Liverpul i da Liverpul veruje u njega“, zadovoljno trlja ruke šef struke Jirgen Klop.

Ne samo zbog Salaha naravno. Barem danas Liverpul ne izgleda kao klub koji jednostavno nema kapacitet da se porve sa najvećima. Liverpulu ne beže najbolji igrači. Liverpul privlači najbolje igrače.

“Želimo da vrhunski talenti vide da na Enfildu imaju dom u kome mogu da ostvare svoje profesionalne snove i ambicije. Kada neko ko Mo Salah to misli, kada on kaže da je ovo njegov dom, to odzvanja. Želimo da budemo još uspešniji, da osvajamo. I kao što naši navijači pevaju tako glasno: nikada se nećemo zaustaviti“.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar