Хрвати сада пуцају од самопоуздања!

Шанса генерације, тешко ће нас неко зауставити. . .  Модрић открио да је цело јутро провео гледајући Шмајхелове пенале.

Фудбал 02.07.2018 | 13:45
Хрвати сада пуцају од самопоуздања!
Хрватска је блистала у групној фази, али против Данаца није играла ни приближно тако убојит и опасан фудбал. Била јој је потребна срећа за пласман у четвртфинале иако је објективно много квалитетнија репрезентација од Данске.

На крају је јунак био онај који је можда и најмање звучно име у стартној постави  голман Данијел Субашић.

„Шта рећи... Добро је, прошли смо. Пенали су лутрија, а овај пут је била на нашој страни. Драго ми је да сам допринео својој репрезентацији и свом народу“, рекао је одушевљени Субашић након утакмице.

Одлучујући пенал је погодио Иван Ракитић.

„Невероватно. Драги Бог нам је вратио. Субашић је имао толико снаге да одбрани три пенала. Ова генерација је то заслужила. Било је јако тешко, остало нам је мало снаге у другом полувремену. Још једна луда ноћ за све нас“, рекао је Ракитић.

Лука Модрић је умало постао трагичар уместо да његова асистенција Ребићу пре пенала буде потез вечери...

„Било је јако тешко и велика спарина. Тешко је било трчати и кретати се. Издржали смо до краја. Могли смо решити утакмицу и прје пенала, али ето, не можемо ми без додатне драме. Овај пут смо успјели да се вратимо и заслужено смо у четвртфиналу“, рекао је после сусрета Лука Модрић.

О промашеном пеналу...

„Тешко је било, био сам сигуран да ћу га забити. Гледао сам цело јутро Шмајхела како брани пенале... Више то нећу радити. После смо ипак погодили, а Субашић је три пенала феноменално одбранио. Ово је велики успех за све нас. Надам се да нећемо стати на овоме. Јуче нисам хтео да говорим да је ово утакмица генерације, али у нама и у мени је тако било. Велики испит који дуго нисмо положили. Знали смо да је ово за нас бити или не бити. Пресрећни смо због тога“, додао је Модрић.

На путу ка полуфиналу им стоји домаћин Русија.

„Чека нас врло тежак противник, домаћин који је показао против фаворизоване Шпаније како играју и како се боре. Чека нас тешка утакмица каква је била и ова“, каже хрватски капитен.

Атлетиков бек Врсаљко поручује да сада тешко може да се заустави његова репрезентација...

„Знали смо да ће бити таква утакмица, хвала Богу, вратили смо се на време и можемо бити пресрећни. Заслужили смо ову победу. Не могу да опишеми речима како се сада осећам. Кад је Лука промашио пенал, сви смо осетили празнину у том тренутку, али кад смо чули последњи звиждук, сви смо стали и загрлили се. Веровали смо да Данијел може одбранити, као што је и направио. Ово је за нас огромна победа. Следећа утакмица неће бити као ова. Данци су једна од тврђих екипа. Идемо да се припремимо. Тешко ко може сада да нас зауставити“, рекао је Врсаљко.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

02.07.2018 13:39

Цеститке за насе баланце.

ОДГОВОРИТЕ