Hrvati sada pucaju od samopouzdanja!

Šansa generacije, teško će nas neko zaustaviti. . .  Modrić otkrio da je celo jutro proveo gledajući Šmajhelove penale.

Fudbal 02.07.2018 | 13:45
Hrvati sada pucaju od samopouzdanja!
Hrvatska je blistala u grupnoj fazi, ali protiv Danaca nije igrala ni približno tako ubojit i opasan fudbal. Bila joj je potrebna sreća za plasman u četvrtfinale iako je objektivno mnogo kvalitetnija reprezentacija od Danske.

Na kraju je junak bio onaj koji je možda i najmanje zvučno ime u startnoj postavi  golman Danijel Subašić.

„Šta reći... Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija, a ovaj put je bila na našoj strani. Drago mi je da sam doprineo svojoj reprezentaciji i svom narodu“, rekao je oduševljeni Subašić nakon utakmice.

Odlučujući penal je pogodio Ivan Rakitić.

„Neverovatno. Dragi Bog nam je vratio. Subašić je imao toliko snage da odbrani tri penala. Ova generacija je to zaslužila. Bilo je jako teško, ostalo nam je malo snage u drugom poluvremenu. Još jedna luda noć za sve nas“, rekao je Rakitić.

Luka Modrić je umalo postao tragičar umesto da njegova asistencija Rebiću pre penala bude potez večeri...

„Bilo je jako teško i velika sparina. Teško je bilo trčati i kretati se. Izdržali smo do kraja. Mogli smo rešiti utakmicu i prje penala, ali eto, ne možemo mi bez dodatne drame. Ovaj put smo uspjeli da se vratimo i zasluženo smo u četvrtfinalu“, rekao je posle susreta Luka Modrić.

O promašenom penalu...

„Teško je bilo, bio sam siguran da ću ga zabiti. Gledao sam celo jutro Šmajhela kako brani penale... Više to neću raditi. Posle smo ipak pogodili, a Subašić je tri penala fenomenalno odbranio. Ovo je veliki uspeh za sve nas. Nadam se da nećemo stati na ovome. Juče nisam hteo da govorim da je ovo utakmica generacije, ali u nama i u meni je tako bilo. Veliki ispit koji dugo nismo položili. Znali smo da je ovo za nas biti ili ne biti. Presrećni smo zbog toga“, dodao je Modrić.

Na putu ka polufinalu im stoji domaćin Rusija.

„Čeka nas vrlo težak protivnik, domaćin koji je pokazao protiv favorizovane Španije kako igraju i kako se bore. Čeka nas teška utakmica kakva je bila i ova“, kaže hrvatski kapiten.

Atletikov bek Vrsaljko poručuje da sada teško može da se zaustavi njegova reprezentacija...

„Znali smo da će biti takva utakmica, hvala Bogu, vratili smo se na vreme i možemo biti presrećni. Zaslužili smo ovu pobedu. Ne mogu da opišemi rečima kako se sada osećam. Kad je Luka promašio penal, svi smo osetili prazninu u tom trenutku, ali kad smo čuli poslednji zvižduk, svi smo stali i zagrlili se. Verovali smo da Danijel može odbraniti, kao što je i napravio. Ovo je za nas ogromna pobeda. Sledeća utakmica neće biti kao ova. Danci su jedna od tvrđih ekipa. Idemo da se pripremimo. Teško ko može sada da nas zaustaviti“, rekao je Vrsaljko.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravo

02.07.2018 13:39

Cestitke za nase balance.

ODGOVORITE