Луковић и Партизан - близу је!

Најбољи центар Јадранске лиге у прошлој сезони у преговорима са црно-белима.

Кошарка 02.07.2018 | 21:50
Луковић и Партизан - близу је!
Кошаркашки клуб Партизан последњих дана ужурбано ради на склапању екипе за нову сезону, а после Радета Загорца, у Хумску би могао да стигне, односно у овом случају да се врати центар Урош Луковић. Како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт, преговори две стране су у току. У овом тренутку ништа још није готово, али постоје реалне шансе да се Луковић после годину дана проведених у барском Морнару врати у Партизан, а коначан исход преговора могао би да буде познат релативно брзо.

Луковић је у Морнару одиграо најуспешнију сезону у каријери, био је најбољи блокер Јадранске лиге и други најбољи скакач у регионалном такмичењу. Овај 213 центиметара високи центар био и један од најзаслужнијих што је екипа из Бара први пут у историји постала првак Црне Горе прекинувши доминацију подгоричке Будућности, односно што је изборила пласман у плеј-оф Јадранске лиге и Еврокуп.

Он је у дресу Морнара у регионалној лиги просечно бележио 12,9 поена и 7,3 скока по утакмици. Занимљиво, најбољу партију, гледајући индекс корисности, имао је управо против Партизана у хали Пионир када је Морнар славио са 98:83. Луковић је тада постигао 26 поена, ухватио осам лопти, поделио две асистенције и једну блокаду уз индекс 40.

Пре доласка у Морнар, овај 29-годишњи кошаркаш је у сезони 2016/17 играо за Партизан, а у каријери још наступао за ФМП, шпански Оливар, Куманово, фински Тарту, Кожув, МЗТ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар