Шпанци по стотину, Рус НИЈЕДАН пас за 75 минута!

Владимир Гранат није успео НИЈЕДНОМ да пошаље тачно додавање за своје саиграче против Шпаније, али је четвртфиналиста Мундијала.

Фудбал 02.07.2018 | 10:45
Шпанци по стотину, Рус НИЈЕДАН пас за 75 минута!
Статистика је на страни Шпаније, али Руси су у четвртфиналу Мундијала!

"Зборнаја" је приредила велико изненађење избацивши шампиона света из 2010. године на свом "Лужњикију", после бољег извођења пенала, у мечу у ком су руски навијачи 120 минута стрепели од Шпаније која је све време била пред голом и држала лопту у свом поседу 80% времена.

Али, ни то им није било довољно...

Није им било довољно ни чак 1006 комплетираних додавања од 1114 покушаних пошто су недовољно често улазили у "гол шансе" и једини погодак су дали преко Сергеја Игнашевића који је сместио лопту у сопствену мрежу. После грешке Ђерара Пикеа на другој страни, и пенала за Русе, домаћин Мундијала одлучио се да чува 1:1 и на крају их сачувао...

Били су фрустрирани Шпанци у "кружењу" око гола Акинфејева, па су тако Рамос, Коке, Алба, Иско и Пике имали преко стотину додавања, Руси тек 290!

"Апсолутни шампион" сусрета био је одбрамбени фудбалер Владимир Гранат који је ушао на полувремену уместо Јурија Жиркова и за наредних 75 минута на терену није комплетирао ниједно додавање - од укупно пет покушаја!

Ипак, за разлику од Шпанаца, Гранат се фокусирао искључиво на одбрану свог гола и "испуцавања лопти", није се оптерећивао "зидањем игре" из задње линије, а на крају се и радовао.

Фудбалер Рубина из Казања који је насмејао све статистичаре ове вечери - биће насмејан због тога што је Русија у четвртфиналу Мундијала и вероватно ће и у наредном мечу, ма ко био противник, бити усредсређен на сличне ствари.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар