Španci po stotinu, Rus NIJEDAN pas za 75 minuta!

Vladimir Granat nije uspeo NIJEDNOM da pošalje tačno dodavanje za svoje saigrače protiv Španije, ali je četvrtfinalista Mundijala.

Fudbal 02.07.2018 | 10:45
Španci po stotinu, Rus NIJEDAN pas za 75 minuta!
Statistika je na strani Španije, ali Rusi su u četvrtfinalu Mundijala!

"Zbornaja" je priredila veliko iznenađenje izbacivši šampiona sveta iz 2010. godine na svom "Lužnjikiju", posle boljeg izvođenja penala, u meču u kom su ruski navijači 120 minuta strepeli od Španije koja je sve vreme bila pred golom i držala loptu u svom posedu 80% vremena.

Ali, ni to im nije bilo dovoljno...

Nije im bilo dovoljno ni čak 1006 kompletiranih dodavanja od 1114 pokušanih pošto su nedovoljno često ulazili u "gol šanse" i jedini pogodak su dali preko Sergeja Ignaševića koji je smestio loptu u sopstvenu mrežu. Posle greške Đerara Pikea na drugoj strani, i penala za Ruse, domaćin Mundijala odlučio se da čuva 1:1 i na kraju ih sačuvao...

Bili su frustrirani Španci u "kruženju" oko gola Akinfejeva, pa su tako Ramos, Koke, Alba, Isko i Pike imali preko stotinu dodavanja, Rusi tek 290!

"Apsolutni šampion" susreta bio je odbrambeni fudbaler Vladimir Granat koji je ušao na poluvremenu umesto Jurija Žirkova i za narednih 75 minuta na terenu nije kompletirao nijedno dodavanje - od ukupno pet pokušaja!

Ipak, za razliku od Španaca, Granat se fokusirao isključivo na odbranu svog gola i "ispucavanja lopti", nije se opterećivao "zidanjem igre" iz zadnje linije, a na kraju se i radovao.

Fudbaler Rubina iz Kazanja koji je nasmejao sve statističare ove večeri - biće nasmejan zbog toga što je Rusija u četvrtfinalu Mundijala i verovatno će i u narednom meču, ma ko bio protivnik, biti usredsređen na slične stvari.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar