Инијеста завршио са Шпанијом!

Шпански фудбалер Андрес Инијеста завршио је репрезентативну каријеру.  Инијеста отишао у пензију уз поруку: Сје. . . и смо! Потпуно искрени капитен Шпаније.

Фудбал 02.07.2018 | 09:45
Инијеста завршио са Шпанијом!
"Илузиониста" рекао збогом и репрезентацији! Један од најбољих шпанских фудбалера свих времена повукао се из државног тима након елиминације у осмини финала Мундијала.
.рс
Овај 34-годишњи фудбалер средине терена је пре Светског првенства наговестио крај репрезентативне каријере, коначну одлуку саопштио је после пораза и елиминације Шпаније са Мундијала у Русији.

Инијеста је прошао све репрезентативне категорије Шпаније, а деби у дресу "А" репрезентације уписао је 2006. године.

Са "Црвеном фуријом" освојио је Светско првенство 2010. године, као и Европска првенства 2008. и 2012. године.

Он је уписао 131 наступ за Шпанију и постигао 13 голова.

Овог пролећа се уз сузе опростио од Барселоне, а 1. јула је одиграо и свој последњи меч у дресу с државним грбом...

Андрес Инијеста одлучио је да заврши репрезентативну каријеру после пораза од Русије у осмини финала Светског првенства, а добра вест за ову генерацију јесте да се не опраштају они нешто мање искусни Серхио Рамос, Ђерар Пике...

Легендарни 34-годишњи "везиста" је и пре Мундијала наговестио крај репрезентативне каријере, а последњи меч почео је с клупе, ушао у наставку утакмице, и погодио с пенала.

Ипак, његов погодак "с креча" није био довољан да Шпанија прође даље.

Инијеста је прошао све репрезентативне категорије Шпаније, а деби у дресу "А" репрезентације уписао је 2006. године. Са "црвеном фуријом" освојио је Светско првенство 2010. године, као и Европска првенства 2008. и 2012.

Он је уписао 131 наступ за Шпанију и постигао 13 голова, а најважнији свакако био је у финалу Светског првенства 2010. године против Холандије.

Елиминација Шпаније са Мундијала у Русији означио је и крај једне страшне генерације чији је ослонац и центар система – Андрес Инијеста. Капитен Шпаније је после несрећног расплета у Москви дефинитивно рекао „збогом“ националном тиму, после дванаест година службе.

Херој шампионског подвига из Јужне Африке 2010. године обелоданио је своју одлуку у сузама, одмах после утакмице са Русијом.

„То је реалност, ово је моја последња утакмица у дресу Шпаније. Гледајући све, завршио се један предиван циклус, мада понекад крај не може да буде као у сну. Ово ми је најтежи дан у каријери“, јасан је Инијеста.

Изнео је своје емоције на сто...

„Одлазим с лошим, горким укусом у устима. Као и свима, тешко ми је због свега што се десило. Са или без критика, ми смо сје....и јер нисмо успели да направимо корак напред. Нисмо били на висини задатка. Ово није крај какав смо желели, али то је фудбал, то је живот“.

Многе је шокирала одлука селектора Фернанда Јера да Инијесту остави на клупи, посебно јер је Шпанија деловала изгубљено без њега. Додуше, ни Инијестин улазак у игру у 65. минуту није донео нешто конкретно...

„Не осећам да сам маркиран, тренер је одлучио ко ће да игра, а ко не. Једино ми је криво што нисмо прошли. Пенали су увек окрутни“.

Инијеста је говорио и о будућности шпанске репрезентације.

„Сада је потребно да нађемо пут до новог успеха. Неће бити лако, компликовано је, али имамо селекцију, играче врхунског нивоа“.

Новинари су га питали да се осврне и на шокантан отказ селектору Ђулену Лопетегију.

„Не могу да кажем да је то био главни разлог нашег лошег резултата, сваки детаљ има свој значај. На крају, ми смо ти који имамо лопту у ногама, ми смо остали до краја“.

Фото: Ацтион Имагес

Извор: Б92/мондо/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар