Inijesta završio sa Španijom!

Španski fudbaler Andres Inijesta završio je reprezentativnu karijeru.  Inijesta otišao u penziju uz poruku: Sje. . . i smo! Potpuno iskreni kapiten Španije.

Fudbal 02.07.2018 | 09:45
Inijesta završio sa Španijom!
"Iluzionista" rekao zbogom i reprezentaciji! Jedan od najboljih španskih fudbalera svih vremena povukao se iz državnog tima nakon eliminacije u osmini finala Mundijala.
.rs
Ovaj 34-godišnji fudbaler sredine terena je pre Svetskog prvenstva nagovestio kraj reprezentativne karijere, konačnu odluku saopštio je posle poraza i eliminacije Španije sa Mundijala u Rusiji.

Inijesta je prošao sve reprezentativne kategorije Španije, a debi u dresu "A" reprezentacije upisao je 2006. godine.

Sa "Crvenom furijom" osvojio je Svetsko prvenstvo 2010. godine, kao i Evropska prvenstva 2008. i 2012. godine.

On je upisao 131 nastup za Španiju i postigao 13 golova.

Ovog proleća se uz suze oprostio od Barselone, a 1. jula je odigrao i svoj poslednji meč u dresu s državnim grbom...

Andres Inijesta odlučio je da završi reprezentativnu karijeru posle poraza od Rusije u osmini finala Svetskog prvenstva, a dobra vest za ovu generaciju jeste da se ne opraštaju oni nešto manje iskusni Serhio Ramos, Đerar Pike...

Legendarni 34-godišnji "vezista" je i pre Mundijala nagovestio kraj reprezentativne karijere, a poslednji meč počeo je s klupe, ušao u nastavku utakmice, i pogodio s penala.

Ipak, njegov pogodak "s kreča" nije bio dovoljan da Španija prođe dalje.

Inijesta je prošao sve reprezentativne kategorije Španije, a debi u dresu "A" reprezentacije upisao je 2006. godine. Sa "crvenom furijom" osvojio je Svetsko prvenstvo 2010. godine, kao i Evropska prvenstva 2008. i 2012.

On je upisao 131 nastup za Španiju i postigao 13 golova, a najvažniji svakako bio je u finalu Svetskog prvenstva 2010. godine protiv Holandije.

Eliminacija Španije sa Mundijala u Rusiji označio je i kraj jedne strašne generacije čiji je oslonac i centar sistema – Andres Inijesta. Kapiten Španije je posle nesrećnog raspleta u Moskvi definitivno rekao „zbogom“ nacionalnom timu, posle dvanaest godina službe.

Heroj šampionskog podviga iz Južne Afrike 2010. godine obelodanio je svoju odluku u suzama, odmah posle utakmice sa Rusijom.

„To je realnost, ovo je moja poslednja utakmica u dresu Španije. Gledajući sve, završio se jedan predivan ciklus, mada ponekad kraj ne može da bude kao u snu. Ovo mi je najteži dan u karijeri“, jasan je Inijesta.

Izneo je svoje emocije na sto...

„Odlazim s lošim, gorkim ukusom u ustima. Kao i svima, teško mi je zbog svega što se desilo. Sa ili bez kritika, mi smo sje....i jer nismo uspeli da napravimo korak napred. Nismo bili na visini zadatka. Ovo nije kraj kakav smo želeli, ali to je fudbal, to je život“.

Mnoge je šokirala odluka selektora Fernanda Jera da Inijestu ostavi na klupi, posebno jer je Španija delovala izgubljeno bez njega. Doduše, ni Inijestin ulazak u igru u 65. minutu nije doneo nešto konkretno...

„Ne osećam da sam markiran, trener je odlučio ko će da igra, a ko ne. Jedino mi je krivo što nismo prošli. Penali su uvek okrutni“.

Inijesta je govorio i o budućnosti španske reprezentacije.

„Sada je potrebno da nađemo put do novog uspeha. Neće biti lako, komplikovano je, ali imamo selekciju, igrače vrhunskog nivoa“.

Novinari su ga pitali da se osvrne i na šokantan otkaz selektoru Đulenu Lopetegiju.

„Ne mogu da kažem da je to bio glavni razlog našeg lošeg rezultata, svaki detalj ima svoj značaj. Na kraju, mi smo ti koji imamo loptu u nogama, mi smo ostali do kraja“.

Foto: Action Images

Izvor: B92/mondo/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar