Главна станица отишла у историју

Главна жељезничка станица у Београду отишла је у историју.

Србија 01.07.2018 | 13:34
Главна станица отишла у историју
Од данас је за све возове у међународном и унутрашњем путничком жељежницком саобраћају полазна и долазна станица Београд Центар у Прокопу.

Изузетак су само два пара међународних возова који саобраћају између Београда и Бара, који су још од 16. јуна преусмјерени у железничку станицу Топчидер.

Од данас у станици Београд Центар у Прокопу дневно ће саобраћати 195 возова, и то: 16 међународних, 56 локалних и даљинских, 90 возова на линији БГ воза измељу Батајнице и Овче и 33 воза на линији БГ воза између Београд Центра и Ресника.

По први пут возови ће саобраћати између Вршца и центра Београда, а биће по пет полазака дневно.

У саопштењу "Инфраструктура железнице Србије" наводи се да је, након реализације великог броја активности, и жељезницка станица "Вуков споменик" у потпуности припремљена да од данас кроз њу дневно пролази 100 возова, и то: 90 возова на линији БГ воза Батајница - Овча и 10 возова на релацији Београд Центар - Вршац

Посљедњи воз који је кренуо из Главне жељезничке станице на траси Београд - Будимпешта био је синоћ у 21.45 часова. Он је испраћен уз пјесму "А сад адио".

Зграда Жељезничке станице у Београду, изграђена 1884. године, треба да постане Историјски музеј Србије.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Скептик

01.07.2018 12:08

Шта Вучић ради по Србији...Као зграда старе железничке станице ће постати музеј.. А она није ни важна већ су важни стотине хектара земљишта око станице и куда је год ишла пруга које ће режим дати тајкунима да шире Београд на води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братко

01.07.2018 12:39

И наса бањалуцка зељезницка станица вец одавно је музеј прослости. Захваљујуци визионарима и руководству ЗРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

01.07.2018 13:18

Ми срби смо познати по томе што не поштујемо ништа што има историјски значај, Ваљевска Грачаница, Стари храст, Жељезничка станица у Београду, а да не причамо о сјећању на милионе српских живота пострадалих у претходних неколико вијекова

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Оне Који И Ово Критикују

01.07.2018 18:46

Премјештање жељезничке станице је мегапројект који је стар преко 30 година и који због огромних трошкова до сада није могао да се спроведе. То је успјело Вучићу јер је успјешан и добар домаћин - на жалост оних који Србији не желе добро. Браво Вучићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД

01.07.2018 19:32

Ево још хектара за криминалце из УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД и њиховог вођу Владимира Делића,а Владимир Делић је повјереник опљачканог новца Србије и Републике Српске. Сад ће Владимир Делић опљачканим новцем купити хектаре жељезничке станице као што опљачканим новцем финансира Београд на Води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

02.07.2018 07:28

Делиц изградити па онда подјела измедју њих бице параааа па онда трпање на тајне рацунеее по светууууу.