Glavna stanica otišla u istoriju

Glavna željeznička stanica u Beogradu otišla je u istoriju.

Srbija 01.07.2018 | 13:34
Glavna stanica otišla u istoriju
Od danas je za sve vozove u međunarodnom i unutrašnjem putničkom želježnickom saobraćaju polazna i dolazna stanica Beograd Centar u Prokopu.

Izuzetak su samo dva para međunarodnih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, koji su još od 16. juna preusmjereni u železničku stanicu Topčider.

Od danas u stanici Beograd Centar u Prokopu dnevno će saobraćati 195 vozova, i to: 16 međunarodnih, 56 lokalnih i daljinskih, 90 vozova na liniji BG voza izmelju Batajnice i Ovče i 33 voza na liniji BG voza između Beograd Centra i Resnika.

Po prvi put vozovi će saobraćati između Vršca i centra Beograda, a biće po pet polazaka dnevno.

U saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije" navodi se da je, nakon realizacije velikog broja aktivnosti, i željeznicka stanica "Vukov spomenik" u potpunosti pripremljena da od danas kroz nju dnevno prolazi 100 vozova, i to: 90 vozova na liniji BG voza Batajnica - Ovča i 10 vozova na relaciji Beograd Centar - Vršac

Posljednji voz koji je krenuo iz Glavne željezničke stanice na trasi Beograd - Budimpešta bio je sinoć u 21.45 časova. On je ispraćen uz pjesmu "A sad adio".

Zgrada Željezničke stanice u Beogradu, izgrađena 1884. godine, treba da postane Istorijski muzej Srbije.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Skeptik

01.07.2018 12:08

Šta Vučić radi po Srbiji...Kao zgrada stare železničke stanice će postati muzej.. A ona nije ni važna već su važni stotine hektara zemljišta oko stanice i kuda je god išla pruga koje će režim dati tajkunima da šire Beograd na vodi.

ODGOVORITE
Name

Bratko

01.07.2018 12:39

I nasa banjalucka zeljeznicka stanica vec odavno je muzej proslosti. Zahvaljujuci vizionarima i rukovodstvu ZRS.

ODGOVORITE
Name

Лазо

01.07.2018 13:18

Mи срби смо познати по томе што не поштујемо ништа што има историјски значај, Ваљевска Грачаница, Стари храст, Жељезничка станица у Београду, а да не причамо о сјећању на милионе српских живота пострадалих у претходних неколико вијекова

ODGOVORITE
Name

Za One Koji I Ovo Kritikuju

01.07.2018 18:46

Premještanje željezničke stanice je megaprojekt koji je star preko 30 godina i koji zbog ogromnih troškova do sada nije mogao da se sprovede. To je uspjelo Vučiću jer je uspješan i dobar domaćin - na žalost onih koji Srbiji ne žele dobro. Bravo Vučiću!

ODGOVORITE
Name

UNIBROS STEEL LTD

01.07.2018 19:32

Evo još hektara za kriminalce iz UNIBROS STEEL LTD i njihovog vođu Vladimira Delića,a Vladimir Delić je povjerenik opljačkanog novca Srbije i Republike Srpske. Sad će Vladimir Delić opljačkanim novcem kupiti hektare željezničke stanice kao što opljačkanim novcem finansira Beograd na Vodi.

ODGOVORITE
Name

abob

02.07.2018 07:28

Delic izgraditi pa onda podjela izmedju njih bice paraaaa pa onda trpanje na tajne racuneee po svetuuuuu.