Хтјели смо да прекинемо финале Федерер - Надал на 8:8!

Тениски судија Паскал Марија присетио се финала Вимблдона из 2008. године у коме је Рафаел Надал прекинуо доминацију Роџера Федерера у Лондону.

Тенис 04.07.2018 | 15:30
Хтјели смо да прекинемо финале Федерер - Надал на 8:8!
Њих двојица су играли финале после разочаравајућег пораза Федерера на Ролан Гаросу и очекивала се експресна "освета" Швајцарца на трави.

Добили смо један епски окршај који је трајао пуних пет сетова. Надал је на крају победио 6:4, 6:4, 6:7 (5), 6:7 (8), 9:7.

Да је Федерер сачувао свој сервис и успео да изједначи на 8:8 у петом сету, тај меч би био одложен за понедељак због мрака.

"Ниједан од играча то није споменуо пре краја меча. Мислим да су били толико фокусирани да нису ни схватили. Сложили смо се да морамо да прекинемо меч на 8:8. Двојица невероватних играча и један невероватан меч", рекао је Марија за ББЦ.

Да је био у улози некога из публике, Марија зна шта би радио.

"Не можете да пљескате или 'вриштите', али можете да уживате. Сећам се неколико поена из тог меча када сам у себи говорио 'какав поен' или 'вау, какав ударац'. Био сам максимално сконцентрисан сатима, па после тога нисам могао да заспим до 4, 5 ујутру", каже Марија.

Он додаје да је добро што се њега из тог дуела као судије не сећа нико, али истиче да је то за њега свакако било врло лепо искуство.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар