Htjeli smo da prekinemo finale Federer - Nadal na 8:8!

Teniski sudija Paskal Marija prisetio se finala Vimbldona iz 2008. godine u kome je Rafael Nadal prekinuo dominaciju Rodžera Federera u Londonu.

Tenis 04.07.2018 | 15:30
Htjeli smo da prekinemo finale Federer - Nadal na 8:8!
Njih dvojica su igrali finale posle razočaravajućeg poraza Federera na Rolan Garosu i očekivala se ekspresna "osveta" Švajcarca na travi.

Dobili smo jedan epski okršaj koji je trajao punih pet setova. Nadal je na kraju pobedio 6:4, 6:4, 6:7 (5), 6:7 (8), 9:7.

Da je Federer sačuvao svoj servis i uspeo da izjednači na 8:8 u petom setu, taj meč bi bio odložen za ponedeljak zbog mraka.

"Nijedan od igrača to nije spomenuo pre kraja meča. Mislim da su bili toliko fokusirani da nisu ni shvatili. Složili smo se da moramo da prekinemo meč na 8:8. Dvojica neverovatnih igrača i jedan neverovatan meč", rekao je Marija za BBC.

Da je bio u ulozi nekoga iz publike, Marija zna šta bi radio.

"Ne možete da pljeskate ili 'vrištite', ali možete da uživate. Sećam se nekoliko poena iz tog meča kada sam u sebi govorio 'kakav poen' ili 'vau, kakav udarac'. Bio sam maksimalno skoncentrisan satima, pa posle toga nisam mogao da zaspim do 4, 5 ujutru", kaže Marija.

On dodaje da je dobro što se njega iz tog duela kao sudije ne seća niko, ali ističe da je to za njega svakako bilo vrlo lepo iskustvo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar