Клинсман: Нисмо жељели успјех као прије!

Некадашњи селектор и репрезентативац Немачке сматра да су разлози ране елиминације са Мундијала првенствено психолошке природе.

Фудбал 02.07.2018 | 11:00
Клинсман: Нисмо жељели успјех као прије!
Репрезентација Немачке вратила се кући као највеће разочарање групне фазе Светског првенства у Русији.

Браниоци титуле из Бразила 2014. елиминисани су поразом од Јужне Кореје (0:2), након што су победили Шведску голом Тонија Кроса у 95. минуту и изгубили од Мексика на старту такмичења.

Јирген Клинсман, који је 2006. на домаћем терену предводио Немце до трећег места на свету, изјавио је да се разлози неуспеха крију пре свега у вољном моменту.

"Екипа Немачке била је превише задовољна собом. Глад за победама није била иста као раније, жеља показана на терену такође. Зато смо и заслужили да се рано вратимо кући", изјавио је Клинсман.

Јоаким Лев, његов помоћник у периоду 2004-2006, наследио га је на позицији селектора и за 12 година остварио одличне резултате. Круна његовог рада био је тријумф на Мундијалу 2014, уз победу над Бразилом од чак 7:1 у полуфиналу.

"Увек је тешко поновити тако велики успех. Видело се током припрема и у све три утакмице на првенству - играчи нису били довољно спремни и мотивисани. Навијачи су очекивали да се прошетамо кроз групу, посебно што смо прошле године освојили Куп конфедерација. Нормално је да сада екипа и тренер сада трпе много критика и да се расправља шта би требало да буде следећи корак", додао је Клинсман.

Како су немачки медији објавили у суботу, Лев је добио поверење челника националног савеза и остаће на клупи "елфа" до истека уговора, а то значи још четири године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

02.07.2018 13:51

Сто сте исли на СП ? ? ?

ОДГОВОРИТЕ