Klinsman: Nismo željeli uspjeh kao prije!

Nekadašnji selektor i reprezentativac Nemačke smatra da su razlozi rane eliminacije sa Mundijala prvenstveno psihološke prirode.

Fudbal 02.07.2018 | 11:00
Klinsman: Nismo željeli uspjeh kao prije!
Reprezentacija Nemačke vratila se kući kao najveće razočaranje grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

Branioci titule iz Brazila 2014. eliminisani su porazom od Južne Koreje (0:2), nakon što su pobedili Švedsku golom Tonija Krosa u 95. minutu i izgubili od Meksika na startu takmičenja.

Jirgen Klinsman, koji je 2006. na domaćem terenu predvodio Nemce do trećeg mesta na svetu, izjavio je da se razlozi neuspeha kriju pre svega u voljnom momentu.

"Ekipa Nemačke bila je previše zadovoljna sobom. Glad za pobedama nije bila ista kao ranije, želja pokazana na terenu takođe. Zato smo i zaslužili da se rano vratimo kući", izjavio je Klinsman.

Joakim Lev, njegov pomoćnik u periodu 2004-2006, nasledio ga je na poziciji selektora i za 12 godina ostvario odlične rezultate. Kruna njegovog rada bio je trijumf na Mundijalu 2014, uz pobedu nad Brazilom od čak 7:1 u polufinalu.

"Uvek je teško ponoviti tako veliki uspeh. Videlo se tokom priprema i u sve tri utakmice na prvenstvu - igrači nisu bili dovoljno spremni i motivisani. Navijači su očekivali da se prošetamo kroz grupu, posebno što smo prošle godine osvojili Kup konfederacija. Normalno je da sada ekipa i trener sada trpe mnogo kritika i da se raspravlja šta bi trebalo da bude sledeći korak", dodao je Klinsman.

Kako su nemački mediji objavili u subotu, Lev je dobio poverenje čelnika nacionalnog saveza i ostaće na klupi "elfa" do isteka ugovora, a to znači još četiri godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa

02.07.2018 13:51

Sto ste isli na SP ? ? ?

ODGOVORITE