"Српски фудбал је изгубио важног и доброг човјека"

Спортски директор фудбалског клуба Црвена звезда Митар Мркела рекао је да је да српски фудбал после смрти Горана Буњевчевића изгубио важног и доброг човека.  Опроштај од Буње: Отишао је наш велики ослонац. . .  Велики број садашњих и бивших фудбалских репрезентативаца, играча, спортиста и спортских радника опростило се од Горана Буњевчевића, који је преминуо пре два дана.

Фудбал 30.06.2018 | 12:45
"Српски фудбал је изгубио важног и доброг човјека"
"Био је директор омладинске школе и сарађивали смо годину дана у Савезу, када је дошао на позицију спортског директора, ја сам био директор младјих репрезентативних селекција. Буња је био добар човек, одличан спортски радник. Српски фудбал је изгубио важног човека, а пре свега доброг човека", рекао је Мркела новинарима.

Буњевчевић је умро у четвртак у 46. години, а биће сахрањен у суботу у 15.00 на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Током играчке каријере наступао је за неколико београдских клубова, да би од 1997. до 2001. био члан Црвене звезде, чији је био капитен. ;Играо је за Тотенхем и АДО Ден Хаг, а одиграо је и 16 утакмица за репрезентацију Југославије.

Последњих година обављао је функцију спортског директора Фудбалског савеза Србије.

Мркела је рекао да је играчима и свима у клубу тешко пала смрт бившег играча црвено-белих.

"Он је Црвену звезду задужио на више начина, сигурно је да и ови момци који га познају и који су са њим сарађивали у млађим селекцијама, осећају исто што и ми. Памтићу га као играча, репрезентативца и као човека, некога са ким сам сарађивао у два наврата", навео је Мркела.

Горан Буњевчевић, спортски директор Фудбалског савеза Србије, преминуо је у четвртак од последица пуцања анеуризме у 46. години.

Сала Скупштине града Београда била је премала да прими све који су дошли да се опросте од бившег фудбалера и великог човека.

Комеморацији је присуствовао велики број бивших и садашњих фудбалера, тренера, спортиста и спортских радника.

Били су пристни и репрезентативци Србије, које је вест о смрти Буње, како су гас ви звали, затекла на повратку са Мундијала у Русији - Немања Матић, Владимир Стојковић, Александар Коларов и селектор Младен Крстајић. Били су ту и представници Црвене звезде, у којој је са успехом играо, Партизана…

Од Буњевчевића се опростио бивши селектор Илија Петковић.

"Отишао је прерано. Тек је требало да живи. Био је довољно млад да испуни све фудбалске жеље, довољно искусан да их спроведе. Никад није дизао глас. Био је здрав и прав, а онда га је бог позвао себи да води фудбалске игре горе. Буња је много тога могао да предвиди пре свих. Тешко изговарам ове речи, јер ми је пред очима његов лик. Буњо, ниси смео да нас напустиш. Збогом, пријатељу, нека ти је вечна слава и хвала", изјавио је Петковић.

Бивши играч Црвене звезде Перица Огњеновић рекао је да су многи играчи изгубили свој велики ослонац.

"Не знам да ли је фудбал изгубио најбољег човека, али најпоштенијег јесте. Ми, пријатељи и другари, изгубили смо један велики ослонац. Увек је био ту за све нас. Нама остаје да чувамо лик и дело Горана Буњевчевића. Много ће нам недостајати", између осталог је поручио Огњеновић.

У великој сали Скупштине града овог преподнева упућени су последњи поздрави прослављеном фудбалеру Црвене звезде и Тотенхема Горану Буњевчевићу. Родбина, бројни пријатељи и колеге опростили су се од директора Фудбалског савеза Србије на првом од два комеморативна скупа заказана за данас. Други ће бити одржан на у медија центру стадиона Рајко Митић...

Поруке саучешћа штижу непрестано и са свих страна. Од Буње су се опростили његови клубови, али и многи против којих је играо и са којима је увек водио фер и спортске дуеле на терену.

Подсетимо, Буњевчевић је преминуо је у Београду, у 46. години живота од последица излива крви у мозак. Он је у ноћи између 19. и 20. маја хитно пребачен у болницу где је установљено да му је пукла анеуризма, због чега је подвргнут хитној хируршкој интервенцији. Нажалост, најавжнију утакмицу у животу није успео да добије.

Горан Буњевчевић рођен је у Карловацу у Хрватској , 17. фебруара 1973. године.

Горан Буњевчевић ће бити сахрањен данас у 15 часова на Новом бежанијском гробљу.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дебели

30.06.2018 11:44

Нека ти је вјецна слава и хвала за све.

ОДГОВОРИТЕ