"Srpski fudbal je izgubio važnog i dobrog čovjeka"

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je da je da srpski fudbal posle smrti Gorana Bunjevčevića izgubio važnog i dobrog čoveka.  Oproštaj od Bunje: Otišao je naš veliki oslonac. . .  Veliki broj sadašnjih i bivših fudbalskih reprezentativaca, igrača, sportista i sportskih radnika oprostilo se od Gorana Bunjevčevića, koji je preminuo pre dva dana.

Fudbal 30.06.2018 | 12:45
"Srpski fudbal je izgubio važnog i dobrog čovjeka"
"Bio je direktor omladinske škole i sarađivali smo godinu dana u Savezu, kada je došao na poziciju sportskog direktora, ja sam bio direktor mladjih reprezentativnih selekcija. Bunja je bio dobar čovek, odličan sportski radnik. Srpski fudbal je izgubio važnog čoveka, a pre svega dobrog čoveka", rekao je Mrkela novinarima.

Bunjevčević je umro u četvrtak u 46. godini, a biće sahranjen u subotu u 15.00 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Tokom igračke karijere nastupao je za nekoliko beogradskih klubova, da bi od 1997. do 2001. bio član Crvene zvezde, čiji je bio kapiten. ;Igrao je za Totenhem i ADO Den Hag, a odigrao je i 16 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije.

Poslednjih godina obavljao je funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije.

Mrkela je rekao da je igračima i svima u klubu teško pala smrt bivšeg igrača crveno-belih.

"On je Crvenu zvezdu zadužio na više načina, sigurno je da i ovi momci koji ga poznaju i koji su sa njim sarađivali u mlađim selekcijama, osećaju isto što i mi. Pamtiću ga kao igrača, reprezentativca i kao čoveka, nekoga sa kim sam sarađivao u dva navrata", naveo je Mrkela.

Goran Bunjevčević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, preminuo je u četvrtak od posledica pucanja aneurizme u 46. godini.

Sala Skupštine grada Beograda bila je premala da primi sve koji su došli da se oproste od bivšeg fudbalera i velikog čoveka.

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj bivših i sadašnjih fudbalera, trenera, sportista i sportskih radnika.

Bili su pristni i reprezentativci Srbije, koje je vest o smrti Bunje, kako su gas vi zvali, zatekla na povratku sa Mundijala u Rusiji - Nemanja Matić, Vladimir Stojković, Aleksandar Kolarov i selektor Mladen Krstajić. Bili su tu i predstavnici Crvene zvezde, u kojoj je sa uspehom igrao, Partizana…

Od Bunjevčevića se oprostio bivši selektor Ilija Petković.

"Otišao je prerano. Tek je trebalo da živi. Bio je dovoljno mlad da ispuni sve fudbalske želje, dovoljno iskusan da ih sprovede. Nikad nije dizao glas. Bio je zdrav i prav, a onda ga je bog pozvao sebi da vodi fudbalske igre gore. Bunja je mnogo toga mogao da predvidi pre svih. Teško izgovaram ove reči, jer mi je pred očima njegov lik. Bunjo, nisi smeo da nas napustiš. Zbogom, prijatelju, neka ti je večna slava i hvala", izjavio je Petković.

Bivši igrač Crvene zvezde Perica Ognjenović rekao je da su mnogi igrači izgubili svoj veliki oslonac.

"Ne znam da li je fudbal izgubio najboljeg čoveka, ali najpoštenijeg jeste. Mi, prijatelji i drugari, izgubili smo jedan veliki oslonac. Uvek je bio tu za sve nas. Nama ostaje da čuvamo lik i delo Gorana Bunjevčevića. Mnogo će nam nedostajati", između ostalog je poručio Ognjenović.

U velikoj sali Skupštine grada ovog prepodneva upućeni su poslednji pozdravi proslavljenom fudbaleru Crvene zvezde i Totenhema Goranu Bunjevčeviću. Rodbina, brojni prijatelji i kolege oprostili su se od direktora Fudbalskog saveza Srbije na prvom od dva komemorativna skupa zakazana za danas. Drugi će biti održan na u medija centru stadiona Rajko Mitić...

Poruke saučešća štižu neprestano i sa svih strana. Od Bunje su se oprostili njegovi klubovi, ali i mnogi protiv kojih je igrao i sa kojima je uvek vodio fer i sportske duele na terenu.

Podsetimo, Bunjevčević je preminuo je u Beogradu, u 46. godini života od posledica izliva krvi u mozak. On je u noći između 19. i 20. maja hitno prebačen u bolnicu gde je ustanovljeno da mu je pukla aneurizma, zbog čega je podvrgnut hitnoj hirurškoj intervenciji. Nažalost, najavžniju utakmicu u životu nije uspeo da dobije.

Goran Bunjevčević rođen je u Karlovacu u Hrvatskoj , 17. februara 1973. godine.

Goran Bunjevčević će biti sahranjen danas u 15 časova na Novom bežanijskom groblju.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Debeli

30.06.2018 11:44

Neka ti je vjecna slava i hvala za sve.

ODGOVORITE