Зид не попушта!

Најчвршћи одбрамбени тандем Италије заједно још годину! Кјелини и Барзаљи потписали нове уговоре.

Фудбал 01.07.2018 | 22:35
Зид не попушта!
Завршио је Јувентус још два посла у формирању тима за нову сезону. Осим што је потрошио 100.000.000 евра на довођење новајлија, првак Италије је решио да сачува и зид који је успешно одолевао нападима конкурената да га сруше у минулих седам година, колико траје фудбалска траховлада на Чизми. У то име, из Торина је овог поподнева лансирана вест да је времешни штоперски двојац Ђорђо Кјелини – Андреа Барзаљипотписао нове уговоре са Старом дамом.

Обојици је сарадња истицала 30. јуна, међутим, није било дилеме да ће и један и други обновити уговоре, што је била изричита жеља тренера Масимилијана Алегрија. Кјелини се обавезао да црно-бели дрес носи још две године – а уз то је добио и капитенску траку после одаласка Ђанлуиђија Буфона – док је Барзаљи „шарнуо“ до лета 2019. Главна ствар је да настављају заједно, с тим што ће 37-годишњи Барзаљи више бити испомоћ с клупе, с обзиром да се минуле сезоне Меди Бенатија профилисао као први Кјелинијев сарадник.

Барзаљи је једна од најуспешнијих куповина у новојој историоји Јувентус. Стигао је из Волфзбурга пре седам година за свега 300.000 евра, а у међувремену освојио свих седам узастопних титула са торинским великаном и постао симбол једног времена. Одиграо је 271 утакмицу и дао два гола за Бјанконере, а искуством ће сигурно помоћи у још једној сезони. Други део тог зида још је чвршћи, пошто Кјелини црно-бели дрес носи већ 13 сезона (455 мечева, 34 поготка), израстао је у једној од најбољих дефанзиваца савременог фудбала и логично је да добије и траку после одласка Буфона.

Осим њих двојице и поменутог Бенатије, Јуве од штопера на располагању има још само ДанијелеаРуганија (тражи га Челси) и Матију Калдару (долази из Аталанте годину и по пошто је његов уговор откупљен), али како првака Италије чекају обавеза на три фронта, спортски директор Бепе Марота жели још једног централног дефанзивца за ротацију. Мете су Дијего Годин (нереално), Стефан Савић и Џером Боатенг(далеко прихватљивије).

Подсетимо, Јувентус је досад довео Емреа Џана из Ливерпула (без обештећења), младог нападачаАндреу Фавилија из Асколија (7.500.000 евра), голмана Ђенове Матију Перина (12.000.000), откупљен је званично уговор Дагласа Косте из Бајерна (40.000.000), а пре неколико дана купљен је Валенсији десни бек Жоао Кансело (40.400.000).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар